Management Talent (First In Quality And Service)

Functieomschrijving

Hoe moeten we omschrijven dat hier een geweldige baan op jou ligt te wachten? We kunnen er eigenlijk geen dekkende titel bij verzinnen. De baan die we voor je hebben vereist zowel dat je heel goed bent in wat je doet (talent?) maar we zoeken ook sterke en verantwoordelijke schouders (management?).

Daarnaast moet je slim zijn, de inhoud willen en kunnen begrijpen, positief (maar soms streng of in ieder geval duidelijk) kunnen coachen, goed kunnen plannen, organiseren en communiceren zowel met peers als met mensen die je aanstuurt, waarbij je idealiter ook gericht bent op procesverbetering.Kortom, jij bent een:

Slimme, inhoudelijke, positief coachende, communicatief vaardige manager (of management talent) met oog voor detail en een drive om te verbeteren

Knap dus dat je deze vacature gevonden hebt, pluspunt voor jou!

Wij zijn een softwarebedrijf, dus ons werkterrein is de ICT. Of je nu een ervaren manager of een aanstormend management talent bent, het is een plus indien je ervaring hebt met het aansturen van ICT professionals. Idealiter heb je zelf ook als professional gewerkt of doe je dat nog steeds.

Met onze software richten we ons op financiële processen. Zeker mooi als je daar (ook) affiniteit mee hebt of over financiële kennis beschikt, maar geen must, zolang je het maar interessant vindt om bij te leren.

Wat ga je nu precies doen bij ons?

Het succesvol ontwikkelen, implementeren en ondersteunen van software is een complex proces, waarbij veel mensen betrokken zijn met verschillende rollen en eigenschappen. We maken het onszelf bij FIQAS  niet makkelijker (zeer bewust overigens) door First In Quality And Service te willen zijn, wat concreet betekent dat we ‘vandaag’ onze klanten optimaal van dienst willen zijn (“Service”) maar bij de oplossingen die we bedenken ook aan ‘morgen’ (en daar voorbij) denken (“Quality”).

We willen jou graag verantwoordelijk maken voor onze afdeling Quality & Service, waarin we deze zaken dagelijks goed in balans moeten houden, door via onze Service Desk onze klanten te ondersteunen en met ons Quality Assurance team te bewaken dat we daarbij het juiste kwaliteitsniveau hanteren. Het enthousiaste team dat hiervoor staat opgesteld heeft een goede aanvoerder nodig, daarom zoeken we jou.

Heb je zowel kwaliteit als service hoog in het vaandel staan en heb je bijvoorbeeld ervaring met processen op een software test afdeling en/of met (customer) service processen, dan kun je eigenlijk nu wel stoppen met lezen en ons gewoon je CV sturen, wij passen bij elkaar.

Ben je misschien (nog) geen expert op dit terrein, maar ben je wel die snel lerende ambitieuze professional met management ambities, of ben je juist een zeer senior people manager die ongeacht wat voor groep kan motiveren en hun werk effectief laten uitvoeren, lees dan nog even door.

Want anders dan een huis in aanbouw kun je bij het bouwen van software niet even ‘over de bouwplaats lopen’ om te zien hoe het werk vordert. De voortgang van softwareontwikkeling moet op een hele andere wijze worden gevolgd en gewaarborgd, waar naast planmatig inzicht ook veel mensenkennis en communicatieve vaardigheden bij komen kijken teneinde signalen van mensen goed te interpreteren en het team optimaal te laten samenwerken.

Soms hoef je niet eens helemaal te begrijpen waar twee professionals over discussiëren (al helpt het natuurlijk wel als je inhoudelijke discussies enigszins kunt volgen), maar het helpt het proces indien jij kunt zien of twee mensen elkaar goed begrijpen of waar je even in moet grijpen en bij moet sturen. Via goed gericht management kun je heel veel betekenen voor een team en een organisatie.

Ben je daarnaast ook een hands-on persoon, dan pas je ook nog eens goed bij andere leidinggevenden, want bij FIQAS houden we allemaal van ‘het werk zelf’, dat houdt ons scherp en nauw betrokken bij wat er dagelijks gebeurt.

Tegelijkertijd hopen we dat je wel iemand bent die zelfs met een korte afstand tot het werk zelf af en toe toch even kunt ‘opstijgen’ om het geheel te overzien en te kijken waar het nog beter kan. Bedrijfsprocessen optimaliseren (of daar in ieder geval signalen over afgeven) is dus zeker iets dat we ook van je verwachten.

Lijkt het je leuk om ons te komen helpen zodat we samen onze talentvolle en enthousiaste teams zo effectief mogelijk laten functioneren? Check dan nog even of er een goede match is met het profiel dat we vragen en of je enthousiast wordt van wat we bieden. We raken graag met je in gesprek!

Functie-eisen

 • Je beschikt over een (zeer) goed denkniveau, minimaal op HBO-niveau
 • Je kunt goed luisteren, praten en schrijven (en je weet dit effectief te combineren)
 • Je kunt goed met verschillende soorten mensen omgaan, zowel coachend als samenwerkend
 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en bent gericht op verbetering/optimalisatie
 • Je hebt een passie voor kwaliteit en service en een goed oog voor details
 • Je kunt goed plannen en organiseren
 • Je bent doel- en resultaatgericht en in staat tot proactief handelen
 • Je beschikt over veel energie en inzet
 • Je hart gaat sneller kloppen van samen succesvol zijn
 • Je bent First In Quality And Service.

Wij bieden

 • Het gaat om een vaste betrekking op basis van full-time (40 uur)
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (bij een financieel gezonde werkgever die al meer dan 25 jaar bestaat)
 • Uitdagend, interessant en afwisselend werk waarbij je meebouwt aan een prachtig product dat we leveren aan gerenommeerde partijen in binnen- en buitenland
 • Talentvolle en gezellige collega’s
 • Zeer prettige werksfeer (informeel en professioneel)
 • Inspirerende (gethematiseerde) werkomgeving (o.a. met pooltafel, fitness, dakterras en gezellige bedrijfskantine, inclusief frozen yoghurt 🙂
 • Een bedrijf met ‘hersens en hart’ waar je met veel plezier zult werken!

Bedrijfsprofiel

FIQAS Software is een ambitieuze en blijvend jonge software onderneming. Onze ambitie spreekt uit onze naam: we willen First In Quality And Service zijn. Om dit te zijn combineer je een servicegerichte en (dus) flexibele instelling met de wens en het vermogen om altijd kwaliteit te leveren.

We zijn gevestigd in Aalsmeer (hemelsbreed 15 km van Amsterdam). Binnen FIQAS werken ca. 55 professionals. We zijn een combinatie van man (67%) en vrouw (33%), jong en ervaren (gemiddeld 39 jaar), maar we zijn allemaal gedreven en enthousiast. Veel mensen hebben al diverse jubilea bij FIQAS gevierd, sommigen zijn na wat anders gedaan te hebben weer teruggekeerd naar FIQAS voor een volgende stap. Dat zegt iets over onze cultuur en de band die we hebben met onze mensen, maar ook over de interessante werkzaamheden die wij bieden. We zijn een informeel maar professioneel bedrijf, met hersens en hart. We zijn zakelijk en gaan voor een optimaal resultaat, maar we laten anderen graag in ons succes delen (MVO). Het welzijn van onze medewerkers hebben we hoog in het vaandel staan. Daarvan getuigen alleen al de gethematiseerde werkplekken en andere faciliteiten in ons pand, bekijk onze website maar eens.

Als professioneel softwarehuis maken we generieke applicaties voor ondernemingen, veelal gericht op complexe bedrijfsprocessen, zoals de facturatie van bulkdiensten en transactiestromen. In toenemende mate bieden bedrijven diensten aan op basis van ‘pay per use’ en wij kunnen ervoor zorgen dat zelfs de meest ingewikkelde prijsmodellen en abonnementsvormen goed worden toegepast. Zonder buitenlandse vestigingen is onze software op 5 continenten in gebruik, waarbij we zeer gerenommeerde partijen tot onze klantenkring mogen rekenen. Dat maakt ons trots en stimuleert ons om nog betere producten te maken.

We zijn financieel gezond en bestaan inmiddels meer dan 25 jaar, dus we hebben goede en minder goede marktomstandigheden meegemaakt en ons altijd succesvol weten aan te passen. De onderneming is met privaat vermogen gefinancierd en organisch gegroeid tot de huidige omvang. De oorspronkelijke oprichter is nog steeds Algemeen Directeur en aandeelhouder. Dat laatste geldt trouwens ook voor een groeiend aantal collega’s.

Zoek je een werkkring waarbij je uitdagend werk kunt combineren met een leuke werksfeer en deskundige en gemotiveerde collega’s? Wil je werken bij een bedrijf waar je kunt worden wie je echt bent en waar je kunt doen waar je goed in bent?

Ben jij First In Quality And Service?

Als deze vacature je aanspreekt, stuur dan je CV en motivatie naar
jobs@fiqas.nl, t.a.v. Rob Geleijn.

Hopelijk tot snel!

 

 FIQAS Software BV
Hornweg 5
1432 GD  Aalsmeer
Tel. 0297 – 38 23 23
E-mail: jobs@fiqas.nl

Acquisitie door recruitmentbureaus n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.