Sales Executive

(in Dutch, sorry, but if you are interested in a career @FIQAS we expect you feel confident about your Dutch anyhow…)

Functieomschrijving

Voor het verder uitbouwen van onze positie in de markt zoeken we een enthousiaste Sales Executive die succesvol opereert op het snijvlak van commercie en techniek. Je hebt ervaring met en een passie voor consultative selling van software op C-level, waarbij je commercieel talent combineert met de wens om echt toegevoegde waarde te leveren.

Je haalt dus voldoening uit het sluiten van deals, niet alleen omdat dit extra business betekent voor jouw bedrijf maar ook (en vooral) omdat je daarmee een klant voor vele jaren voorziet van een kwalitatief hoogwaardige ICT-oplossing.

Daarbij ben je in staat om de uitgebreide softwareoplossing die we leveren te doorgronden en op hoofdlijnen te ‘mappen’ op de bedrijfsprocessen en behoeften van de klant.

Ons generieke product Abillity® wordt door gerenommeerde bedrijven in binnen- en buitenland gebruikt voor het stroomlijnen en uitvoeren van processen op het gebied van facturatie en debiteurenbeheer. Gezien de omvang van onze klanten (miljoenen facturen en miljarden transacties per maand) zijn we meestal onderdeel van een groter landschap (waaronder CRM, ERP en Finance) waarbij je dit totale speelveld voldoende overziet om te bepalen of en hoe we van toegevoegde waarde kunnen zijn in de betreffende keten.

Binnen deze interessante salesfunctie kun je je bezighouden met het volledige salesproces. Je kunt meedenken op het gebied van marketing en acties initiëren die leiden tot een gevulde salesfunnel. Je beschikt over prospecting skills waarmee je interessante kansen herkent en verder ontwikkelt. Je combineert het vermogen tot ‘hunting’ met de juiste contactuele vaardigheden om duurzame relaties te onderhouden. Je bent dus vasthoudend, maar je beseft tegelijkertijd dat een klant ook tijd en ruimte nodig heeft voor het doorlopen van het aankoopproces. Tijdens dit proces kun je gebruik maken van de inzet van ervaren consultants en andere binnen ons team aanwezige kennis rondom het succesvol afsluiten van contracten (duurcontracten met over drie jaar gezien een typische waarde van een half miljoen tot meerdere miljoenen). We doen het dus samen, maar jij blijft aan de bal.

Je bent succesvol gestart in deze functie als je in je eerste jaar, idealiter uit je eigen (reeds bestaande of nieuw opgebouwde) netwerk, een contract weet te sluiten en daarnaast waarde toevoegt ook aan andere saleskansen en de afdeling Sales & Marketing als geheel.

Wij kennen zeker piekmomenten rondom saleskansen (b.v. het samen beantwoorden van een RFI/RFP) maar je staat binnen ons bedrijf niet continu onder druk van (steeds hoger wordende) individuele salestargets. Het gaat ons niet om de aantallen deals of wie ze sluit, maar om de kwaliteit daarvan en dat we ze sluiten.

Het gaat ons dus in alle opzichten om de lange termijn met zowel tevreden klanten als medewerkers. Dat heeft ons bedrijf tot op heden veel succes opgeleverd waarbij we steeds meer en steeds grotere klanten mogen bedienen.

In 2018 wisten we een omzetgroei van 39% te realiseren. Kom jij ons helpen om met de juiste Q verder te groeien?

Functie-eisen

 • Minimaal drie jaar ervaring met consultative selling van software op C-level niveau
 • Denkniveau Academisch of HBO
 • Actief netwerk in een relevante vertical (b.v. telecom, e-commerce, logistiek, verzekeringen)
 • Goede schrijver met gevoel voor marketing
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift (Duits is een grote pre)
 • Zelf-starter, proactief
 • Goed in staat om mee te denken over (ICT aspecten van) bedrijfsprocessen
 • Je bent First In Quality And Service

Wij bieden…

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij een financieel gezonde werkgever
 • Interessant werk: een sterk product verkopen in een groeiende (ook internationale) markt
 • Veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid
 • Enthousiaste, ervaren en deskundige collega’s
 • Een unieke werkomgeving, waar je prospects en klanten graag ontvangt
 • Een informele, persoonlijke en professionele bedrijfscultuur
 • Een bedrijf met ‘hersens en hart’ waar je vele jaren met plezier kunt werken en groeien

Ben jij First In Quality And Service?

Als deze vacature je aanspreekt, stuur dan je cv en motivatie naar
jobs@fiqas.nl, t.a.v. Janneke van de Kamp.

Hopelijk tot snel!

 

 FIQAS Software BV
Hornweg 5
1432 GD  Aalsmeer
Tel. 0297 – 38 23 23
E-mail: jobs@fiqas.nl

Acquisitie door recruitmentbureaus n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.