Talentvolle Software Tester

(in Dutch, sorry, but we only consider candidates who speak Dutch…)

Functieomschrijving

Zoek je:

 • Interessant inhoudelijk werk met veel uitdagende technische en/of functionele puzzels waarop je je streven naar kwaliteit en je oog voor detail kunt loslaten?
 • Een stimulerende werkomgeving waarin je samen met getalenteerde collega’s van en met elkaar leert hoe je nationale en internationale klanten steeds beter van dienst kunt zijn?
 • Een werkgever die zakelijke ambitie en professionaliteit al jarenlang succesvol weet te combineren met een informele en aangename sfeer/cultuur?

Bij drie kruisjes, lees vooral verder…!

FIQAS Software BV (First In Quality And Service) wil zich namelijk graag versterken met een talentvolle software tester. Iets voor jou?

Als software tester kom je terecht op de afdeling Quality & Service, bestaande uit QA (Quality Assurance), de Servicedesk en jullie gezamenlijke manager. Binnen onze organisatie werken veel professionals die regelmatig meehelpen met testen, maar het ‘dedicated’ QA team is klein (drie personen) en daardoor sterk afhankelijk van teamwork en duidelijke communicatie. Er is veel ruimte voor vrijheid en eigen initiatief, maar daar hoort natuurlijk ook verantwoordelijkheid en inzet bij. Samen met je collega’s ‘in de keten’ draag je namelijk de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van onze software.

Het QA team werkt met een takenplanning, waarbij je je dag naar eigen inzicht kunt invullen. Je gaat aan de slag met het testen van de software, overlegt waar nodig met de ontwikkelaars, voorziet de taken van jouw feedback, maakt testdocumenten en schrijft jouw deel van de release notes. Alles draait zoals wij zeggen om ‘de puntjes op de Q’. Het zou daarbij zomaar kunnen dat jij je binnen het team ontwikkelt tot specialist op een bepaald gebied (bijvoorbeeld automatisch testen, performance of kwaliteitsstandaarden); hier is alle ruimte voor. Actief meedenken over ons product en de werkprocessen wordt ook zeer gewaardeerd. Het gaat dus om een bestaande functie (met een gedegen inwerktraject), maar met ruimte voor persoonlijke invulling én ontwikkeling.

Functie-eisen

 • Minimaal hbo-denkniveau
 • Minimaal twee jaar ervaring als software tester;
 • Je spreekt Nederlands (we only consider candidates who speak Dutch);
 • Je hebt een onderzoekende en proactieve houding;
 • Je werkt gestructureerd en hebt oog voor detail;
 • Je kunt omgaan met deadlines en ad-hocwerkzaamheden;
 • Je hebt een groot analytisch vermogen: je kunt goed logisch nadenken en omgaan met complexe inhoud;
 • Je kunt hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden: je ziet het verschil tussen fouten (rework), must haves (omissies) en nice to haves (suggesties ter verbetering);
 • Je hebt een open, coachbare houding;
 • Je wilt graag onderdeel uitmaken van een team, met een goede balans tussen eigen verantwoordelijkheden en gezamenlijke doelen;
 • Je kunt je goed uitdrukken in zowel Nederlands als Engels (woord en geschrift). Als software tester bij FIQAS zul je meewerken aan release notes en andere documentatie;
 • Je hebt een goed begrip van databases en (minimaal) een redelijke beheersing van SQL;
 • Je hebt een goed begrip van de ontwikkeling van generieke software applicaties (inclusief aspecten als versiebeheer, deployment en release management);
 • Je bent First In Quality And Service.

Kom aan boord!

Wij bieden

 • Bijzonder goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (bij een financieel gezonde werkgever die al meer dan 25 jaar bestaat);
 • Snel uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd (we gaan voor de lange termijn);
 • Uitdagend, interessant en afwisselend werk, waarbij je meebouwt aan een prachtig product;
 • Een bevlogen manager en slimme, getalenteerde collega’s;
 • Gezellige en motiverende werksfeer (informeel en professioneel);
 • Unieke, inspirerende en gethematiseerde werkplekken (check onze website);
 • Gezamenlijke lunch in de bedrijfskantine (ruim aanbod snacks, gezonde keuzes en frozen yoghurt machine);
 • Ontspanning: pooltafel, tafeltennis, airhockey, groot dakterras en fitness (met doucheruimte);
 • Een bedrijf met ‘hersens en hart’, waar je met veel plezier zult werken!

Bedrijfsprofiel

FIQAS Software is een ambitieuze en blijvend jonge software onderneming. Onze ambitie spreekt uit onze naam: we willen First In Quality And Service zijn. Om dit te zijn combineer je een servicegerichte en (dus) flexibele instelling met de wens en het vermogen om altijd kwaliteit te leveren.

We zijn gevestigd in Aalsmeer (hemelsbreed 15 km van Amsterdam). Bij FIQAS werken ca. 55 professionals. We zijn een combinatie van man (60%) en vrouw (40%), jong en ervaren (gemiddeld 39 jaar), maar we zijn allemaal gedreven en enthousiast. Veel mensen hebben al diverse jubilea bij FIQAS gevierd, sommigen zijn na wat anders gedaan te hebben weer teruggekeerd naar FIQAS voor een volgende stap. Dat zegt iets over onze cultuur en de band die we hebben met onze mensen, maar ook over de interessante werkzaamheden die wij bieden. We zijn een informeel, maar professioneel bedrijf, met hersens en hart. We zijn zakelijk en gaan voor een optimaal resultaat, maar we laten anderen graag in ons succes delen (MVO). Het welzijn van onze medewerkers hebben we hoog in het vaandel staan. Daarvan getuigen alleen al de gethematiseerde werkplekken en andere faciliteiten in ons pand.

Als professioneel softwarehuis maken we bedrijfskritische applicaties op het gebied van facturatie en incasso, daar waar ‘standaard’ financiële systemen tekort schieten. Denk aan de (complexe) facturatie van bulkdiensten en grote transactiestromen. In toenemende mate bieden bedrijven diensten aan op basis van ‘pay per use’ en wij kunnen ervoor zorgen dat zelfs de meest ingewikkelde prijsmodellen en abonnementsvormen goed worden toegepast. Zonder buitenlandse vestigingen is onze software op vijf continenten in gebruik, waarbij we zeer gerenommeerde partijen tot onze klantenkring mogen rekenen. Dat maakt ons trots en stimuleert ons om nog betere producten te maken.

We zijn financieel gezond en bestaan inmiddels meer dan 25 jaar, dus we hebben goede en minder goede marktomstandigheden meegemaakt en ons altijd succesvol weten aan te passen. De onderneming is met privaat vermogen gefinancierd en organisch gegroeid tot de huidige omvang. De oorspronkelijke oprichter is nog steeds Algemeen Directeur en aandeelhouder – dat laatste geldt trouwens ook voor een groeiend aantal collega’s.

Ben jij First In Quality And Service?

Stuur dan je reactie naar jobs@fiqas.nl t.a.v. Dhr. Rob Geleijn.
Je mag hierbij gerust afwijken van de conventionele ‘sollicitatieregels’. Vertel ons wie je bent, wat je van de functie verwacht en probeer vooral genoeg sprekende voorbeelden te geven van waarom jij aansluit op het gewenste profiel.
Wie weet tot snel!

 

 FIQAS Software BV
Hornweg 5
1432 GD  Aalsmeer
Tel. 0297 – 38 23 23
E-mail: jobs@fiqas.nl

Acquisitie door recruitmentbureaus n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.