Deskundige en enthousiaste Systeembeheerder

(sorry, but we only consider candidates who speak Dutch…)

Functieomschrijving

FIQAS (First In Quality And Service) is een softwarebedrijf met een unieke cultuur en sfeer, waarbij slimme en vriendelijke professionals elke dag samenwerken om onze klanten van dienst te zijn (met de S van Service) en ons product nog beter te maken (met de Q van Quality).

Voor het ondersteunen van onze ca. 60 interne werkplekken, het onderhouden van het serverpark dat we inzetten voor onze klanten, het veilig houden van gevoelige informatie en nog veel meer interessante ‘infra-gerelateerde’ zaken zoeken we een deskundige en enthousiaste systeem beheerder.

Naast de dagelijkse werkzaamheden, bijvoorbeeld dienen als vraagbaak voor interne (maar vaak wel technische) gebruikers, houd je je ook bezig met toekomstgerichte projecten, zoals het naar de Cloud brengen van delen van onze infrastructuur en het adviseren van management inzake nieuwe technieken en mogelijkheden.

Lijkt het je leuk om ons te komen versterken? Check dan nog even of er een goede match is met het profiel dat we vragen en of je enthousiast wordt van wat we bieden. We raken graag met je in gesprek!

Functie-eisen

 • Je beschikt over een (zeer) goed denkniveau
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring
 • Je spreekt Nederlands (we only consider candidates who speak Dutch);
 • Je beschikt minimaal over kennis van: Microsoft Office, Microsoft besturingssystemen en Netwerken
 • Het is een pre als je daarnaast kennis hebt van Microsoft Management Studio (affiniteit met security / hardening van servers)
 • Je hebt een goed ontwikkeld probleemoplossend vermogen en je bent in staat snel nieuwe dingen te leren
 • Je bent in staat zelfstandig te werken, maar bent ook een teamplayer
 • Je kunt goed met mensen omgaan en je bent communicatief sterk
 • Je bent First In Quality And Service

Wij bieden

 • Het gaat om een vaste betrekking op basis van full-time (40 uur) met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd (we gaan voor de lange termijn)
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (bij een financieel gezonde werkgever die al meer dan 25 jaar bestaat)
 • Uitdagend, interessant en afwisselend werk
 • Talentvolle en gezellige collega’s
 • Zeer prettige werksfeer (informeel en professioneel)
 • Inspirerende (gethematiseerde) werkomgeving
 • Gezamenlijke lunch in de bedrijfskantine (ruim aanbod snacks, gezonde keuzes en frozen yoghurt machine)
 • Ontspanning: pooltafel, tafeltennis, darts, airhockey, groot dakterras en fitness (met doucheruimte)
 • Een bedrijf met ‘hersens en hart’ waar je met veel plezier zult werken!

Bedrijfsprofiel

FIQAS Software is een ambitieuze en blijvend jonge software onderneming. Onze ambitie spreekt uit onze naam: we willen First In Quality And Service zijn. Om dit te zijn combineer je een servicegerichte en (dus) flexibele instelling met de wens en het vermogen om altijd kwaliteit te leveren.

We zijn gevestigd in Aalsmeer (hemelsbreed 15 km van Amsterdam). Binnen FIQAS werken ca. 55 professionals. We zijn een combinatie van man (67%) en vrouw (33%), jong en ervaren (gemiddeld 39 jaar), maar we zijn allemaal gedreven en enthousiast. Veel mensen hebben al diverse jubilea bij FIQAS gevierd, sommigen zijn na wat anders gedaan te hebben weer teruggekeerd naar FIQAS voor een volgende stap. Dat zegt iets over onze cultuur en de band die we hebben met onze mensen, maar ook over de interessante werkzaamheden die wij bieden. We zijn een informeel maar professioneel bedrijf, met hersens en hart. We zijn zakelijk en gaan voor een optimaal resultaat, maar we laten anderen graag in ons succes delen (MVO). Het welzijn van onze medewerkers hebben we hoog in het vaandel staan. Daarvan getuigen alleen al de gethematiseerde werkplekken en andere faciliteiten in ons pand, bekijk onze website maar eens.

Als professioneel softwarehuis maken we generieke applicaties voor ondernemingen, veelal gericht op complexe bedrijfsprocessen, zoals de facturatie van bulkdiensten en transactiestromen. In toenemende mate bieden bedrijven diensten aan op basis van ‘pay per use’ en wij kunnen ervoor zorgen dat zelfs de meest ingewikkelde prijsmodellen en abonnementsvormen goed worden toegepast. Zonder buitenlandse vestigingen is onze software op 5 continenten in gebruik, waarbij we zeer gerenommeerde partijen tot onze klantenkring mogen rekenen. Dat maakt ons trots en stimuleert ons om nog betere producten te maken.

We zijn financieel gezond en bestaan inmiddels meer dan 25 jaar, dus we hebben goede en minder goede marktomstandigheden meegemaakt en ons altijd succesvol weten aan te passen. De onderneming is met privaat vermogen gefinancierd en organisch gegroeid tot de huidige omvang. De oorspronkelijke oprichter is nog steeds Algemeen Directeur en aandeelhouder. Dat laatste geldt trouwens ook voor een groeiend aantal collega’s.

Zoek je een werkkring waarbij je uitdagend werk kunt combineren met een leuke werksfeer en deskundige en gemotiveerde collega’s? Wil je werken bij een bedrijf waar je kunt worden wie je echt bent en waar je kunt doen waar je goed in bent?

Ben jij First In Quality And Service?

Als deze vacature je aanspreekt, stuur dan je CV en motivatie naar
jobs@fiqas.nl, t.a.v. Rob Geleijn.

Hopelijk tot snel!

 

 FIQAS Software BV
Hornweg 5
1432 GD  Aalsmeer
Tel. 0297 – 38 23 23
E-mail: jobs@fiqas.nl

Acquisitie door recruitmentbureaus n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.