FIQAS en Joyne

JOYNE is een nieuwe Nederlandse provider voor digitale radio en televisie via de satelliet. In juli 2017 lanceerde JOYNE een compleet en betaalbaar radio- en televisiepakket, bestaande uit digitale Nederlandse en buitenlandse radio- en televisiezenders via de satelliet. Het pakket is zowel bedoeld voor recreanten, zoals bezitters van caravans en campers, als voor thuisgebruik.

JOYNE is een samenvoeging van Joy (leuk) en Join (verbinden, aansluiten). JOYNE wil mensen verbinden, aansluiten, en ze een leuke tijd laten beleven met de mooiste televisie- en radio zenders in de beste kwaliteit.

JOYNE gelooft in goede service en om klanten optimaal te kunnen ondersteunen is JOYNE alleen te koop via JOYNE partners. Inmiddels hebben zich al meer dan 200 bedrijven aangesloten, dus er is altijd een JOYNE verkooppunt in de buurt.

FIQAS verzorgt in een managed service de maandelijkse facturatie voor JOYNE. Hiervoor gebruikt FIQAS het eigen facturatieplatform Abillity®, dat binnen drie maanden voor JOYNE is ingericht.

In de oplossing van FIQAS worden de verschillende abonnementen van JOYNE geregistreerd en gefactureerd: de vaste jaarabonnementen en de flexibele recreatieabonnementen van 1, 3 of 6 maanden, waarbij de klanten zelf kunnen kiezen wanneer ze de gekozen periodes gaan gebruiken.

Naast de facturatie van de abonnementen verzorgt FIQAS voor JOYNE een deel van de provisioning.

Het administratieve proces begint met het invoeren van de klantgegevens in het JOYNE webportaal door de dealer. Daarna ontvangt de klant vanuit het systeem van FIQAS een bevestigingsmail met een iDeal betaallink voor de eenmalige registratiekosten en, bij een recreatieabonnement, de vooruitbetaling van het aantal afgenomen maanden. Bij een jaarabonnement wordt het eerste maandbedrag direct afgerekend via iDeal, terwijl de volgende maandbedragen maandelijks vooruit worden gefactureerd en per SEPA incasso geïncasseerd. Vanaf de eerste betaling is het bankrekeningnummer geverifieerd, zodat her-incasso’s nauwelijks nodig zijn.

Als de eerste betaling afgerond is, start op basis van een geautomatiseerde workflow het provisioning proces richting Conax, de partij die het satellietbeeld naar de schotel brengt. De vorm van dit continue proces is gekoppeld aan het abonnementstype. Bij een jaarabonnement worden in Abillity® een start- en einddatum aangemaakt. Deze worden direct aan Conax gecommuniceerd, dat vervolgens de doorgifte van het signaal activeert.

De activatie van de recreatie-abonnementen gebeurt op basis van tokens, die na betaling automatisch in het systeem van FIQAS worden aangemaakt voor het aantal afgenomen maanden. De klanten ontvangen een mail waarin is aangegeven dat zij op een moment naar keuze hun tokens kunnen activeren op de JOYNE website, wat vervolgens direct leidt tot een activatiesignaal aan Conax. Voor elke geactiveerde token ontvangt de klant een verbruiksoverzicht in de vorm van een factuur.

Voor de JOYNE klant is het bijzonder plezierig dat de systemen van FIQAS en Conax continu met elkaar communiceren. Als de klant betaald heeft of zijn token geactiveerd, dan kan hij of zij vrijwel direct TV kijken!

Net als JOYNE succesvol factureren?

Is uw dienstverlening enigszins vergelijkbaar met die van JOYNE? Heeft u een complex facturatieproces met een directe interactie met uw provisioning? Laat u overtuigen door onze aanpak en software, en vraag nu een offerte aan.

Waarom kiest JOYNE voor FIQAS ?

  • Facturatiespecialist met veel ervaring binnen de telecom en vertrouwd met partijen als Conax
  • Senior partner die de leiding neemt in een implementatie en snel resultaat levert
  • Ervaring met start-up scenario’s, oplossing schaalt van weinig naar heel veel subscribers

FIQAS en JOYNE

  • JOYNE is de nieuwe Nederlandse provider voor digitale radio en televisie via de satelliet
  • FIQAS verzorgt in een managed service het facturatieproces van JOYNE, en gebruikt daarvoor het eigen facturatieplatform Abillity®.