Ervaren Marketing- en Communicatiemanager

Wil je je carrière graag op inhoud en niveau voortzetten én verder uitbouwen, eventueel in een parttimefunctie? Bijvoorbeeld vanuit de wens om gezin en werk op een fijne manier te kunnen combineren? En/of zou je na je tweede of derde baan in een grote commerciële organisatie je werkervaring nu graag willen inzetten in een meer persoonlijke en op de inhoud gerichte club?
-> Enter FIQAS 🙃

FIQAS is een succesvol fintech bedrijf: met in-house ontwikkelde innovatieve oplossingen voor facturatie en betaalprocessen bedienen we nationaal en internationaal aansprekende bedrijven in logistiek, e-commerce, telecom en utilities (onze referenties herken je vast). Bij FIQAS (‘First In Quality And Service’) staan inhoud, kwaliteit en klantgerichtheid voorop. We zijn daardoor geen typisch salesgerichte organisatie, maar een sterk op de techniek gefocust, hecht en ervaren gezelschap van ruim 60 vaste professionals. Met ruim ⅓ vrouwelijke collega’s, zijn we ook in dat opzicht geen ‘standaard’ softwarehuis 🙂

FIQAS heeft een compact Salesteam, een zeer ervaren UI|UX-designer en maakt op dit moment gebruik van de expertise van een derde partij op het gebied van online marketing. Met het oog op verdere groei zijn we op zoek naar een sterke Marketing- en Communicatiemanager. De uitdaging is tweeledig:

 • (online) marketing en communicatie die in dienst staat van leadgeneratie
 • marketing die ondersteunend is aan het brand FIQAS

Deze creatieve en zelfstandige rol vraagt om een mix van kennis, kunde en ervaring.

Gewenst profiel

 • Je kan en wil zelfstandig en proactief invulling geven aan het marketingbeleid van FIQAS, in nauw overleg met Sales. Dit vraagt begrip van onze markt, onze klanten, ons product en van onze dienstverlening, onze roadmap etc (hier helpen we je uiteraard mee op weg 🙂)
 • Enerzijds heb je sterke ideeën en kun je een organisatie hierin meenemen, anderzijds ben je flexibel en kun je omgaan met schuivende panelen
 • Je kunt conceptueel input leveren (de strategische component) en beschikt over de praktische vaardigheden om dit in praktijk te brengen. Je bedenkt en coördineert de gehele middelenmix zoals SEO, SEA, mailings en social
 • Je schrijft vlot en goed en beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van het Duits is een pre
 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een zelfstandige rol, bij voorkeur in een B2B context

Wat bieden wij?

 • Een creatieve rol met veel vrijheid om deze goed in te vullen en je te blijven ontwikkelen (bij FIQAS zeggen we ook wel ‘de rol groeit om je heen’)
 • Bijzonder goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden; neem gerust contact op voor meer details
 • De mogelijkheid om een verantwoordelijke baan waarmee je ook echt impact hebt, parttime in te vullen (vanaf 24 uur per week – fulltime ook mogelijk)
 • Flexibele werktijden en deels thuiswerken mogelijk (ook ‘na Corona’)
 • Ervaren en gezellig collega’s (humor inbegrepen 🙃)

Proces

Tijdens een eerste online gesprek vertellen we je graag meer over FIQAS en het Salesteam; andersom horen we graag meer over jou als persoon, welke ervaring je meebrengt en wat je specfiek aanspreekt in FIQAS. Voor een tweede gesprek ontvangen we je graag bij FIQAS, waarbij je tijdens een rondleiding ook ons mooie (en nu gelukkig weer meer levendige) kantoorpand kan zien. In een derde en tevens laatste ronde (ook bij FIQAS), doen we een toets van je denkvermogen en kun je wat van je werk laten zien en toelichten. We nemen graag ruim de tijd voor goede kandidaten (terwijl de doorlooptijd juist vlot is, we schakelen snel) zodat we daarna wederzijds gefundeerd kunnen zeggen dat het inderdaad de juiste match is! Alvast wat van FIQAS horen en zien? Bekijk hier een korte intro.

Interesse en ben jij First In Quality And Service?

Stuur dan je cv en motivatie naar jobs@FIQAS.nl

Mocht je (eerst) nog vragen hebben, stuur even een mailtje en ik neem contact met je op.

Janneke van de Kamp | Talent Acquisition