FIQAS en MKB Brandstof

MKB Brandstof biedt ‘alle vrijheid voor de unieke kracht van ondernemers‘. Dat gebeurt met diensten die ‘gedoe’ bij ondernemers wegnemen, zoals de autopas met handige apps voor tanken, carwash en parkeren.

Met de autopas kan de ondernemer overal in Nederland tanken, zonder gebonden te zijn aan benzinestations van één merk. Ook kan er met de autopas overal in Nederland geparkeerd worden. Op straat in meer dan 90 steden en dorpen met een handige app en met de autopas in meer dan 150 garages van Q-Park en P1. Met de autopas kan de ondernemer verder in meer dan 1200 wasstraten betalen voor carwash, zonder losse bonnetjes. De handige app van MKB Brandstof laat alle locaties en wasmethoden zien. MKB Brandstof is er voor elke ondernemer met een KvK-inschrijving en één tot tien auto’s (geen vrachtauto’s).

Alle verbruikte diensten worden periodiek gefactureerd, fiscusproof op één verzamelfactuur. Hiervoor heeft FIQAS in het facturatieplatform Abillity® het facturatie- en incassoproces van MKB Brandstof geconfigureerd. Abillity® wordt zowel door FIQAS gebruikt als door MKB Brandstof zelf. FIQAS voert voor MKB Brandstof als een managed service het facturatieproces uit en MKB Brandstof verzorgt zelf het incassoproces.

Ook heeft FIQAS voor MKB Brandstof het flexibele klantportaal ontwikkeld waarin de klanten van MKB Brandstof hun tankpassen kunnen beheren en inzage hebben in hun abonnementen, verbruik, facturen en de status van de borg die van toepassing is op de MKB brandstofpas.

Het proces voor MKB Brandstof begint met de registratie van de klantgegevens en de kentekens in het MKB Brandstof klantportaal. Tijdens de registratie gaat de klant akkoord met het incasseren van een eerste borgbedrag.

Zodra de eerste borg is geïnd door middel van een ‘borgcycle’ ontvangt kaartaanbieder Travelcard Nederland automatisch een signaal om één of meer brandstofpassen aan te maken. Travelcard Nederland stuurt de brandstofpas naar de klant, die de pas direct kan gebruiken.

Het gebruik van de pas wordt met de abonnementskosten vervolgens in verschillende wekelijkse en maandelijkse facturatiecycli steeds verrekend met de borg. Als het borgsaldo beneden een overeengekomen drempel komt, of als de klant zelf heeft aangegeven het saldo te willen verhogen of verlagen, wordt het saldo aangepast door middel van een incasso of excasso vanuit een aparte borgcycle.

De verbruikstransacties worden geleverd door Travelcard Nederland en Quark. De transacties van Travelcard Nederland (tank-, carwash- en garageparkeertransacties) worden dagelijks op basis van een scheduled procedure in Abillity® verwerkt. De parkeertransacties uit de mobiele app (voor ‘straatparkeren’) zijn afkomstig van Quark en worden door middel van een API ‘near real time’ verwerkt in Abillity®.

In het facturatieproces genereert FIQAS SEPA-bestanden in Abillity® die door MKB Brandstof aan de banken worden aangeboden voor verwerking. MKB Brandstof verwerkt vervolgens zelf de bankbestanden. Klanten die Exact Online gebruiken kunnen er voor kiezen hun facturen (in XML-formaat) automatisch in Exact Online te laten inlezen.

Het debiteurenbeheer wordt door MKB Brandstof zelf verzorgd vanuit Abillity® AR. Hierbij speelt de borgstatus een sturende rol. De facturen en de factuurdetails zijn na de facturatie voor de klant inzichtelijk in het klantportaal.

Net als MKB Brandstof succesvol factureren?

Is uw dienstverlening enigszins vergelijkbaar met die van MKB Brandstof? Heeft u complexe, gedeeltelijk real-time facturatieprocessen, werkt u met oplaadbare tegoeden of grote aantallen facturen? Laat u overtuigen door onze aanpak en software, en vraag nu een offerte aan.

Waarom kiest MKB Brandstof voor FIQAS ?

  • Oplossing biedt één coherent facturatie- en incassoproces voor diverse verbruiksstromen en abonnementsvormen, die verrekend worden met een borgsaldo, op één verzamelfactuur
  • Geautomatiseerde en flexibele financiële oplossing, op een centrale plaats in het systeemlandschap van MKB Brandstof
  • Flexibele, snel schakelende partner, die MKB Brandstof in staat stelt haar klanten correct en transparant te factureren

FIQAS en MKB Brandstof

  • MKB Brandstof biedt diensten die gedoe bij ondernemers wegnemen, zoals de autopas met handige apps: tanken, carwash en parkeren, fiscusproof op één verzamelfactuur.
  • FIQAS verzorgt in een managed service het facturatieproces van MKB Brandstof, en gebruikt daarvoor het eigen facturatieplatform Abillity®.