Senior Database Developer

SELECT
FIQAS.ScrumTeam,
(
SELECT
CASE
WHEN You.IsDatabaseDeveloper THEN ‘DB Developer’
WHEN You.IsDatabaseArchitect THEN ‘DB Architect’
WHEN You.IsDatabaseAdministrator THEN ‘DB Administrator’
ELSE ‘DB Talent, Databeast, you name it, we like to think outside the box’
END
) WhatYouAre,
MAX(You.Potential)
FROM
TalentedDatabaseProfessionals You
JOIN
FIQAS on FIQAS.ScrumTeamNeeds = You.Skills
GROUP BY
FIQAS.ScrumTeam,
WhatYouAre
HAVING
A lot of fun!

Oké, deze query zal niet geheel zonder fouten kunnen worden uitgevoerd, maar zo begrijp je wel wat we zoeken 🙂

Binnen FIQAS verwerken we grote hoeveelheden (transactie)data waarbij betrouwbaarheid, performance, scalability, auditability en security van groot belang zijn. We leunen daarbij stevig op onze relationele databases.

Voor een van onze DevOps (Scrum) teams zoeken we versterking in de vorm van een ervaren SQL database developer en liefst ook Sybase kenner. Het DevOps team werkt met onze in-house ontwikkelde oplossing voor facturatie en betaalprocessen Abillity® en bedient daarmee nationaal en internationaal aansprekende bedrijven in logistiek, e-commerce en telecom/utilities (check hier onze referenties). In het team werken ‘T-shaped’ professionals, die naast hun eigen expertise ook breder inzetbaar (willen) zijn om met elkaar tot het beste resultaat te komen. We zouden deze senior database rol graag ingevuld willen zien door iemand die weet hoe het is om in een klantgedreven organisatie te werken. Herken jij jezelf hierin en houd je van de diversiteit en levendigheid van werken in een DevOps team? Dan is dit de baan voor jou!

Binnen FIQAS zijn meerdere database specialisten aanwezig. Je zal dus ook onderdeel worden van het ‘database gilde’, waarin jullie van elkaar kunnen leren en waarbij jullie FIQAS breed verbeteringen kunnen aandragen en doorvoeren rondom jullie expertise.

Ben jij First In Quality And Service?

Wat bieden wij?

 • Werken aan een succesvol product en voor bekende klanten
 • Slimme senior collega’s met een schat aan functionele en technische (domein)kennis
 • Een werkplek waar jij fijn en effectief kunt werken – desktop, laptop, extra scherm(en), zit/sta bureau, ergonomische bureaustoel, ook eentje voor thuis
 • Bijzonder goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij een financieel gezonde werkgever
 • Snel zicht op een vast contract
 • Parttime werken mogelijk (vanaf 32 uur)
 • Mogelijkheid om ook ‘na Corona’ deels vanuit huis te blijven werken
 • Mogelijkheid voor een auto van de zaak
 • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld, reiskostenvergoeding en pensioenregeling
 • En ‘na Corona’ weer gezellige bedrijfsuitjes (yay!)

Gewenst profiel

 • Je hebt een opleiding Informatica (hbo/wo) of aantoonbaar gelijk niveau
 • Je hebt minimaal 8 jaar professionele werkervaring in database development
 • Je kan direct aan de slag met onze technische stack (o.a. MS SQL, Sybase)
 • Je hebt ruime ervaring in het ontwerpen/modelleren van databases, ontwikkelen van (ook complexe) DB functies en stored procedures, tunen van databases (in de orde van tientallen – honderden miljoenen records)
 • Je bent sympathiek en een echte aanpakker, net als je toekomstige teamleden
 • Je bent communicatief vaardig (we werken primair in het Nederlands)
 • Gevoel voor humor is een pre 😉

Interesse en ben jij First In Quality And Service?

Stuur dan je cv en motivatie naar jobs@FIQAS.nl

Mocht je (eerst) nog vragen hebben, stuur even een mailtje en ik neem contact met je op.

Janneke van de Kamp | Talent Acquisition

Over FIQAS

Bij FIQAS werken we via een Agile benadering, namelijk met Scrum. Deze aanpak past bij FIQAS als lerende organisatie met slimme, hulpvaardige en intrinsiek gemotiveerde collega’s. De zelforganiserende teams bestaan uit gemiddeld zeven teamleden; we streven naar T-shaped teamleden, die breder inzetbaar zijn (worden) dan enkel de core expertise. Er is dus ruimte om van en met elkaar te leren – dit is zelfs de verwachting – waardoor we als organisatie schaalbaar zijn en de teams uiteindelijk meer toegevoegde waarde kunnen leveren aan onze klanten. Binnen Scrum werken de DevOps teams aan gezamenlijke sprintdoelen – met gedeelde verantwoordelijkheden – vanuit een persoonlijk streven om hier zoveel mogelijk aan bij te dragen: samen complexe klantvragen analyseren en implementaties realiseren.

Ons bedrijf bestaat inmiddels uit ruim 60 collega’s en we groeien gestaag door. De Scrum teams werken goed samen met andere FIQAS-collega’s, onderverdeeld in de volgende afdelingen: Servicedesk, Billing (managed service, waarmee we onze klanten ontzorgen en ons eigen product gebruiken), Systems & Security, Sales & Marketing, Finance, HRM en Backoffice. Onze steady groei is het gevolg van het succes van onze oplossing in de markt, waarbij we zowel de huidige oplossing verder ontwikkelen als bezig zijn met de volgende generatie. We zien graag dat je een goed begrip opbouwt van de markt waarin we opereren om vanuit de bestaande generatie software actief mee te denken over hoe we deze oplossing nog beter kunnen maken en breder kunnen inzetten, gebruikmakend van moderne technieken.

 

Onze software betreft een generieke applicatie waarmee onze klanten de processen rondom de aan hun dienstverlening gerelateerde transactie- en geldstromen effectief kunnen uitvoeren. Denk daarbij aan het verzamelen van ruwe transactiedata (bijvoorbeeld afkomstig uit een telefonienetwerk, uit logistieke systemen of webshops), het transformeren en verrijken van deze data zodat tarieven voor transacties kunnen worden berekend (eventueel in samenhang met abonnementsvormen) en vervolgens het factureren en incasseren van de aldus bepaalde bedragen. Hierbij is sprake van intensieve interactie met externe systemen, bijvoorbeeld van externe payment providers.

Gezien de vaak grote aantallen eindklanten en/of transacties moeten onze oplossingen schaalbaar zijn en optimaal performen. Gezien het belang van de processen die wij voor onze klanten automatiseren (geldstroom gerelateerd) moeten onze oplossingen auditable zijn. Dat vereist een goed doordacht en robuust opgezet onderliggend framework, waar jij graag in meedenkt en aan meebouwt.

Wij maken zowel software voor interne of externe billing managers (die processen uitvoeren en controleren), gebruikers bij onze klanten (bijvoorbeeld orderinvoer, klantenservice, debiteurenbeheer) als voor eindklanten (webportalen/apps).