Startend ICT talent

Functieomschrijving

Het is half 9 ’s ochtends als je het verse melkschuim van je koffie lepelt terwijl je de sprint backlog bekijkt. Het werk is zoals altijd weer gevarieerd: van factuur lay-outs aanpassen en e-mail templates inrichten tot stored procedures ontwikkelen en functionele en technische analyses uitwerken – en natuurlijk ook al het eigen werk testen. Hierdoor heb je in korte tijd al veel (bij)geleerd. In de volgende sprint willen jullie starten met een groot project voor een nieuwe klant, dan moet het onderhanden werk natuurlijk wel netjes en op tijd afgerond (‘Done’) zijn. Dat gaat jullie lukken als team!

Je begint aan de eerstvolgende user story – deze zijn op volgorde geprioriteerd door de Product Owner – waarin een klant heeft gevraagd om een uitbreiding van een bestaand rapport. Eerst maar eens kijken hoe dat rapport eruitziet. Als junior mocht je vanaf je eerste week gelijk zelf aan de slag: de snelste manier om te leren is doen! Je gaat dus zelf puzzelen in de database welke wijzigingen nodig zijn, zodat de gewenste informatie in het rapport zal worden getoond. Je maakt een opzet en vraagt tijdens de dagelijkse stand-up of een collega teamlid het rapport later vandaag van feedback kan voorzien.

Tijd voor lunch: in de FIQAS Soos kies je voor een warm afgebakken broodje met verse tonijnsalade en een broodje kroket. Omdat de zon schijnt, eten jullie op het dakterras waardoor je ook collega’s uit andere teams beter leert kennen. In de middag kijk je mee terwijl een collega werkt aan het optimaliseren van een complexe query, waarbij je gelijk wat extra uitleg krijgt over database performance. Er komt een spoedvraag van de Servicedesk tussendoor: een import van een betaalbestand van de bank (met duizenden transacties) is mislukt. Zulke klantmeldingen zijn altijd de prio 1 van het team. Gelukkig houd jij wel van trouble shooten en diversiteit in je werkdag: meehelpen puzzeltjes oplossen! Doordat het team het werk met elkaar bespreekt, weet je achteraf waar het probleem zat. Weer wat geleerd 🙂

Goed om te weten: de helft van je FIQAS-collega’s werkt er al langer dan 10 jaar. De kans is dus groot dat je het zo naar je zin hebt, dat de jaren voorbijvliegen terwijl je je ontwikkelt tot ‘T-shaped Senior IT-professional’. Het is voor deze rol juist een voordeel dat je nog geen specialisme hebt: hoe je je ontwikkelt, ligt nog volledig open. Het belangrijkste is dat je zin hebt om veel te leren en al het werk dat voorbijkomt (samen) op te pakken.

Functie-eisen

Jouw profiel

 • Je bent een junior met 0-2 jaar werkervaring (meer mag natuurlijk ook)
 • Je bent breed inzetbaar en geïnteresseerd; je bent gemotiveerd om al het soort werk op te pakken dat nodig is om samen het sprintdoel te halen
 • Een technische hbo-opleiding is handig, maar technisch inzicht en affiniteit is ook goed; vertel ons over jouw toegevoegde waarde
 • Kennis van SQL is een pre
 • Je hebt een goed stel hersens en houdt van technische puzzels
 • Je bent een fijne, behulpzame collega en werkt graag samen in teamverband
 • Het is geen probleem als je nog geen ervaring hebt met werken via Scrum (en je daardoor sommige woorden uit de vacature moest Googelen 😉
 • Je spreekt goed Nederlands
 • Je werkt gestructureerd maar vindt het geen probleem dat er ad hoc werkzaamheden tussendoor komen. Geen werkdag is hetzelfde!

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur ons je cv en motivatie en wie weet ben je binnenkort samen met ons First In Quality And Service.

Wij bieden…

 • Bijzonder goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (bij een financieel gezonde werkgever die al bijna 30 jaar bestaat)
 • Snel uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd (we gaan voor de lange termijn)
 • Uitdagend, interessant en afwisselend werk
 • (Samen)werken in een hecht en gezellig (Scrum) team
 • Zeer prettige werksfeer (informeel en professioneel)
 • Unieke, inspirerende en gethematiseerde werkplekken
 • Gezamenlijke lunch in de bedrijfskantine (ruim aanbod snacks, gezonde keuzes en frozen yoghurt machine)
 • Ontspanning: pooltafel, tafeltennis, darts, airhockey, groot dakterras en fitness (met doucheruimte)
 • Een bedrijf met ‘hersens en hart’ waar je met veel plezier zult werken!

Bedrijfsprofiel

FIQAS is een professionele en informele organisatie vol deskundige en sympathieke medewerkers. Met zo’n 60 talentvolle collega’s bouwen wij elke dag in een inspirerende werkomgeving verder aan ons succes, resulterend in prachtige groeicijfers de afgelopen jaren, waar we samen erg trots op zijn.

Gebruikmakend van bewezen en moderne technieken en een schat aan domeinkennis zetten wij (klant)data om in omzet, door veelal grote transactiestromen (bijvoorbeeld afkomstig van telecommunicatienetwerken, e-commerce websites of logistieke processen) om te zetten in facturen met de juiste prijzen. De kans is groot dat je ooit een door FIQAS gegenereerde factuur hebt ontvangen (sorry :-).

Onze focus ligt in Nederland waarbij wij voor aansprekende partijen (die je zeker kent) de geleverde diensten factureren aan hun klanten. Buiten Nederland wordt onze oplossing inmiddels ook internationaal voor (steeds meer realtime) facturatie ingezet, op alle continenten (OK, behalve Antarctica).

Vooral ‘samen bouwen en onderhouden’ vinden wij erg belangrijk. Daarbij hanteren de professionals die binnen onze organisatie aan onze software producten werken een Agile werkwijze, namelijk Scrum. Deze zelforganiserende teams bestaan uit een diversiteit aan IT-professionals: software architecten, software developers (frontend en backend), databasespecialisten, implementatiespecialisten, UX/UI designers, informatieanalisten en softwaretesters.

De Agile aanpak past bij FIQAS als lerende organisatie met slimme, hulpvaardige en intrinsiek gemotiveerde collega’s. De zelforganiserende teams bestaan uit gemiddeld zeven developers. Wij streven naar ‘T-shaped teamleden’, waarbij je breder inzetbaar bent (wordt) dan enkel je core expertise. Er is dus ruimte om van en met elkaar te leren – dit is zelfs de verwachting – waardoor we als organisatie schaalbaar zijn en de teams steeds meer toegevoegde waarde kunnen leveren aan onze klanten. Zelfs als je nog geen ervaring hebt met Agile werken is er ruimte dit te leren, onze Scrum Masters en je teamleden helpen je graag.

Ben jij First In Quality And Service?

Als deze vacature je aanspreekt, stuur dan je CV en motivatie naar
jobs@fiqas.nl, t.a.v. Rob Geleijn.

Hopelijk tot snel!

 

 FIQAS Software BV
Hornweg 5
1432 GD  Aalsmeer
Tel. 0297 – 38 23 23
E-mail: jobs@fiqas.nl

Acquisitie door recruitmentbureaus n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.