Aalsmeer Schoon!

20 maart 2023 MVO

Met de lente in aantocht is het ook weer tijd voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak. Letterlijk met de bezem door je huis, of meer figuurlijk en als organisatie evalueren waar je staat en waar je naar toe wilt. Even stilstaan en kritisch kijken naar je omgeving.

In onze bedrijfscultuur zit dit volledig ingebakken en hoeft het niet per sé voorjaar te zijn om te zoeken naar de beste aanpak en oplossingen voor onze klanten. Dit doen wij eigenlijk het hele jaar rond. Continu onszelf verbeteren is ook verankerd in onze bedrijfs- en werkprocessen, gevalideerd via verschillende interne en externe audits. Zo hebben we op dit moment bijvoorbeeld de werkgroep ‘Spring 2023’. In deze werkgroep zetten een aantal collega’s uit verschillende teams zich extra in voor een figuurlijke voorjaarsschoonmaak. Omdat het werken er beter én leuker van wordt!

Nederland Schoon: Wat pak jij op?

Dat stilstaan en kritisch naar je omgeving kijken is eigenlijk precies wat Nederland Schoon ook nastreeft. Word jij blij van je omgeving als je hier kritisch naar kijkt? Je woonwijk, het park, de speeltuin om de hoek of überhaupt de straten en bermen in jouw directe omgeving?

De slogan van de 21e Landelijke Opschoondag is ‘Wat pak jij op?’. Neem het initiatief en maak je omgeving een beetje mooier dan het al was. Precies wat wij bij FIQAS ook nastreven. Signaleer wat beter kan en zet het om in daden. Daarom steunen wij de Landelijke Opschoondag en maken wij ook onze omgeving schoon.

Gewapend met afvalgrijpers en vuilniszakken zijn wij, samen met 20 collega’s, de straat op gegaan en hebben wij Aalsmeer een stukje mooier gemaakt! In totaal kwamen wij met 6 vuilniszakken vol terug, na ruim een halfuur rondlopen! Een wasmand, paraplu, wijnkoeler en metalen ring waren de meest opvallende ‘vondsten’, naast de te verwachten blikjes, flesjes en sigaretten. Ook al zat het weer niet echt mee, we hebben enorm veel plezier gehad in het samen opschonen van de buurt!

 

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

iDEAL 2.0: standaard in Abillity®

De meest gebruikte online betaalmethode van Nederland is vernieuwd. iDEAL 2.0 is sinds deze maand de nieuwe standaard in Abillity® en maakt online bestellen en betalen nog makkelijker.

Geavanceerde order to cash-oplossing draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Onlangs is het geavanceerde PreventieZorgPortaal (PZP) gelanceerd. Hiermee heeft Volandis – met behulp van het Abillity®-platform van FIQAS – het complexe order to cash-proces rondom de duurzame inzet van medewerkers in de bouw- en infrasector efficiënt geautomatiseerd.

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.