Goeddoen, doet goed 💜

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) sluit van nature goed aan bij de filosofie van FIQAS als maatschappelijk betrokken onderneming. Het gaat ons namelijk niet alleen om ‘onder de streep’. Het moet ook leuk zijn om bij FIQAS te werken, denk bijvoorbeeld aan goede arbeidsvoorwaarden en een (heel) fijne werkomgeving. En door de jaren heen hebben we talloze (lokale) sportverenigingen gesponsord en goede doelen gesteund.

Ook al voelt het voor ons heel normaal, MVO gaat niet ‘vanzelf’. Het moet actief gestimuleerd en gefaciliteerd worden – en dat doen we dus ook.

Meer over sponsoring & goede doelen

Groen & duurzaam

Duurzaamheid is een belangrijk thema van en voor iedereen. Daarom zetten we bij FIQAS kleine en grotere stappen in de goede, groene richting. Denk bijvoorbeeld aan de vergroening van ons wagenpark en de 8 eigen laadpunten. Of het vervangen van de kantoorverlichting door 270 energiezuinige ledlampen.

Maar ook de kleine beetjes helpen, daarom eten we regelmatig verse ‘kliekjessoep’ en drinken we uit afwasbare bekers en glazen. We doen aan afvalscheiding en recycling en in ruimtes die niet worden gebruikt, zijn het licht en de verwarming standaard uit.

“Wij geloven erin dat het leuk blijft zolang je nieuwe dingen doet, zodat je je hersens goed bezig kunt houden, maar dat het ook goed voelt in je hart.”

Rob Geleijn

Oprichter & Algemeen Directeur

Lokaal inkopen

Sinds de oprichting in 1989 is FIQAS gevestigd in Aalsmeer: hier zijn we geworteld. Als onderdeel van het ‘lokale ecosysteem’ nemen we onze verantwoordelijkheid door op structurele basis lokale ondernemers te steunen. Want als het goed gaat met de lokale middenstand, dan profiteert iedereen daarvan. Het zorgt voor banen en een solide netwerk van toeleveranciers. En kwaliteitsproducten zijn (en blijven) voor iedereen bereikbaar. Maar ook het sociale aspect telt mee: een levendige dorpskern zorgt voor aanspraak en maakt het makkelijker om waar nodig een beetje extra op elkaar te letten.

Zoveel mogelijk lokaal inkopen dus! Onze luxe Paas- en Sintpakketten kopen we daarom niet online of bij een blauwe of gele grootgrutter, maar standaard bij een brood- en banketbakkerij uit Aalsmeer. Hetzelfde geldt voor de talloze gebakjes die er jaarlijks met smaak doorheen gaan. En uiteraard komen ook alle boeketten bij feestelijkheden van een bloemist uit de buurt.

Stageplek bieden

Het kan soms best lastig zijn om een geschikte stageplek te vinden. Een stage heeft natuurlijk vooral nut als je iets doet wat je écht leuk vindt en waar je later (waarschijnlijk) je beroep van wilt maken. En dan het liefst een beetje in de buurt, zodat je naast je stage nog wat tijd overhoudt voor vrienden, sporten en andere dingen die ook belangrijk zijn (🎮🙃).

Bij FIQAS snappen we dat helemaal. En we hebben meer dan genoeg kennis en kunde in huis om te delen! We bieden daarom met enige regelmaat een stageplek aan jong talent uit Aalsmeer en omstreken. Afgelopen jaren varieerde dit van beroepsoriënterende (‘snuffel’) stages vanuit de havo, tot (hbo) meewerkstages en afstudeerstages. Logischerwijs zijn stages binnen FIQAS meestal gericht op software development en IT, waarbij we vanuit onze passie voor de inhoud graag bijdragen aan een stevige basis voor de toekomst.