Over FIQAS

Binnen FIQAS werken we al zo’n 35 jaar met hersens en hart voor onze klanten, die we met ons moderne softwareplatform Abillity® ondersteunen in hun order to cash-proces.

Dit doen we met ongeveer 60 enthousiaste professionals vanuit ons ruime en uniek ingerichte kantoor in Aalsmeer, nabij Amsterdam. Meer dan de helft van de FIQAS-collega’s werkt al meer dan 10 jaar bij ons bedrijf, een groeiende groep zelfs meer dan 20 jaar. Daarmee beschikken we over enorm veel deskundigheid en ervaring, die we met trots inzetten om dagelijks van toegevoegde waarde te zijn voor de prachtige bedrijven die vertrouwen op onze dienstverlening.

FIQAS staat voor First In Quality And Service. Uit onze naam blijkt de ambitie om onze klanten ‘nu’ te helpen (met de S van Service) maar tegelijkertijd oog te hebben en houden voor de lange-termijnoplossing (met de Q van Quality).

Rob Geleijn

Oprichter & Algemeen Directeur

Aanpassingsvermogen

Voor wie werken wij?

Wij zijn van waarde voor zowel middelgrote ondernemingen als multinationals. Dit doen wij door het order to cash-proces te automatiseren met ons Abillity®-platform bestaande uit de modules Transformeren, Tariferen, Factureren en Incasseren.

Ook worden wij vaak ingezet als sterke, maar flexibele, schakel in een groot (bestaand) IT-landschap. Met onze inzet kunnen wij organisaties essentieel aanpassingsvermogen bieden.

Security en compliance staan bij ons hoog in het vaandel, zodat we niet alleen een oplossing leveren die ‘fit for purpose’ is, maar ook een veilige applicatie die voldoet aan de eisen en wensen van deze tijd.

Bekijk onze klantcases

ons generieke Abillity®-platform

Wat leveren wij?

De oplossing die nodig is om van data omzet te maken. Grotendeels ‘van de plank’, door inzet van ons generieke platform Abillity®, aangevuld met wat maar nodig is om de gewenste oplossing te realiseren. Vaak gaat het dan om integratie in het landschap van onze klant en om specifieke functionaliteit, die we idealiter toevoegen aan onze core applicatie zodat deze steeds sterker wordt. Maar we kunnen ook maatwerk leveren als het echt om klantspecifieke functionaliteit gaat.

Abillity® is modulair opgebouwd, dus wij kunnen onze klanten specifiek voorzien van alleen die functionaliteit die echt nodig is (op het gebied van transformeren, tariferen, factureren en/of incasseren). Ook als we alleen een deel van de keten invullen (bijvoorbeeld tariferen), is het wel van grote toegevoegde waarde dat we de stappen daarvoor en daarna ook echt goed begrijpen. Vaak zetten we na enige tijd meer modules in voor onze klanten. Als we bijvoorbeeld bij het incassoproces merken dat er (ook) facturatieproblemen zijn, kunnen we hierbij helpen door ook onze facturatiemodule te implementeren.

35

jaar ervaring in order to cash-automatisering

10+

jaar gemiddelde klantrelatie

0

mislukte projecten

1

telefoontje nodig om je project succesvol te maken

Vertrouwen

FIQAS: een betrouwbare partner

Waarom kiezen onze klanten voor FIQAS? Je kunt ze dat misschien het beste zelf vragen, maar in onze ervaring draait dit vooral om vertrouwen. Vertrouwen dat FIQAS als expert in het financiële (order to cash) domein garant staat voor het leveren van een bewezen oplossing en het uitvoeren van een geslaagd project. En het vertrouwen dat FIQAS een eerlijke partner is met een lange-termijninsteek. Onze klanten zijn doorgaans 10 jaar of langer klant bij ons, waarbij zich in zo’n periode allerlei situaties voordoen. We groeien vaak met onze klanten mee, maar denken ook (pro)actief mee wanneer het nodig is zich aan te passen aan veranderende (markt)omstandigheden. Zoals je van een goede, betrouwbare partner mag verwachten.