FIQAS bestaat 35 jaar!

13 juni 2024 FIQAS

FIQAS bestaat dit jaar 35 jaar en dat vierden we afgelopen weekend op het Ibiza van het noorden, oftewel Texel!

In tegenstelling tot 10 jaar geleden, tijdens het 25-jarige jubileum, werd het dit keer géén survivalweekend. En dus stapten we met ruim 50 enthousiaste FIQAS collega’s vrijdagochtend vol goede moed de bus in, richting de veerboot in Den Helder. Een soepele overtocht bracht ons op Texel waar een indrukwekkende verzameling e-bikes op ons stond te wachten.

Coupe windkracht 12

Na een ontspannen fietstocht, waar we onderweg van het mooie Texelse landschap konden genieten, kwamen we aan in Oudeschild voor een heerlijke lunch.

In de middag was het tijd voor wat meer sensatie op het water. We gingen richting de zeehonden in een snelle RIB boot en genoten van de prachtige dieren en mooie verhalen van de schipper. Heelhuids, en met coupe ‘windkracht 12’ en hier en daar een verbrand voorhoofdje, kwamen we weer terug aan wal. In de avond genoten we van een heerlijk BBQ-buffet aan het strand in de avondzon. Hier trakteerden we – namens al het personeel – Rob en Annemiek op een speciaal jubileumportret van alle FIQASsers. (Inmiddels schittert deze aan de muur boven de trap in het FIQAS pand.)

Dropping in de paarse FIQAS sweater

Na het diner gingen de paarse FIQAS sweaters aan en werden we vanuit een bus in groepjes her en der op Texel gedropt. “We wachten op jullie in de kroeg!” Het survivaltrauma van de Ardennen onderdrukkend, vertrokken de groepjes het bos, de weide of de weg in/op. Gelukkig viel het alles mee. Het leek in de verste verte niet op een survival en werd een hele fijne avondwandeling. De wandeling eindigde met een welverdiende borrel in de kroeg.

Zoveel mogelijk schapen

De zaterdag startte met een heerlijk ontbijt waarna de strijd kon beginnen in ‘The Island Games’. Of je nu in team ‘Skuumkoppe’, ‘Schapen’, ‘Vuurtoren’ of ‘Wadlopers’ zat, iedereen ging voor de winst. De teams werden alle hoeken van het eiland opgestuurd om selfies te maken met o.a. zwerfkeien, insektenhotels en zoveel mogelijk schapen. Natuurlijk was één team het slimst én snelst. Met een tactische verdeling, epicentrum en strategische aanpak harkten zij de meeste punten binnen. Gelukkig eindigden de overige teams met een mooie middag en fijne herinneringen. De zaterdagmiddag werd verder opgevuld door een bezoekje aan de lokale bierbrouwer of een rustig spelletje in het hotel.

In de avond genoten we weer van een heerlijk diner en daarna konden de voetjes van de vloer in het danscafé om de hoek. Gelukkig hebben we de foto’s (en filmpjes) nog… 😉

We zijn elkaar nog lang niet zat, dus in de wandelgangen spreken we alweer over het volgende feestje… Op naar het volgende jubileum!

 

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

iDEAL 2.0: standaard in Abillity®

De meest gebruikte online betaalmethode van Nederland is vernieuwd. iDEAL 2.0 is sinds deze maand de nieuwe standaard in Abillity® en maakt online bestellen en betalen nog makkelijker.

Geavanceerde order to cash-oplossing draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Onlangs is het geavanceerde PreventieZorgPortaal (PZP) gelanceerd. Hiermee heeft Volandis – met behulp van het Abillity®-platform van FIQAS – het complexe order to cash-proces rondom de duurzame inzet van medewerkers in de bouw- en infrasector efficiënt geautomatiseerd.

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.