Topnotering voor FIQAS in Main Software 50

11 november 2019 FIQAS

Met een derde plaats in de Main Software 50 van dit jaar profileert FIQAS zich als een van de meest succesvolle zelfstandige softwarebedrijven van Nederland.

Sterke groei in omzet en resultaat

De Main Software 50 editie van dit jaar is gebaseerd op de cijfers over 2018. Dit was een jaar waarin FIQAS opnieuw een sterke groei in omzet en resultaat realiseerde. De ranglijst werd op donderdag 7 november bekend gemaakt in Amsterdam. Namens FIQAS nam COO Cees Versteeg de award in ontvangst.

Over Main Software 50

Om de Nederlandse softwaresector, als aanjager van groei en innovatie, beter zichtbaar te maken bij het grotere publiek organiseert software-investeerder Main Capital Partners ieder jaar de Main Software 50. In deze lijst worden de meest succesvolle niet beursgenoteerde Nederlandse softwareondernemingen gerangschikt op basis van de grootte en groei van de omzet, de kwaliteit van de omzet, de mate van internationalisatie en de partnerstrategie.

FIQAS, dat gedegen bouwt aan een steeds sterkere marktpositie, stond in de afgelopen 3 jaar ook al in de Main Software 50. Over 2018 was de omzetgroei echter zodanig dat dit in combinatie met een goede score op de andere criteria (vooral internationalisatie en terugkerende omzet) resulteerde in deze topnotering.

We blijven innoveren

Rob Geleijn, oprichter en directeur van FIQAS is trots op de goede score voor zijn bedrijf:

“Het jaar 2018 was een zeer goed jaar voor FIQAS, waarin een aantal strategische keuzes die we een aantal jaar geleden hebben gemaakt nu echt goed in onze cijfers beginnen door te klinken. Belangrijk is ook dat een groot en groeiend deel van onze omzet met innovatieve producten wordt gerealiseerd. Ondanks het feit dat we fors blijven investeren in innovatie is ook ons bedrijfsresultaat erg goed. Hierin verwachten we over 2019 alleen maar verdere verbetering. We zijn er trots op dat dit geleid heeft tot een fraaie notering in deze Main Top 50. Een goed aangeschreven lijst die ons een beeld geeft van hoe we het financieel doen ten opzichte van andere softwarebedrijven. De combinatie van ons 30-jarig bestaan dit jaar en een hoge notering als gevolg van groei die voor een belangrijk deel uit innovatie komt bevestigt hoe we zelf graag kijken naar onze onderneming: blijvend jong en altijd in beweging om nog beter te worden.”

Bekijk hieronder de door Main gemaakte korte bedrijfsfilm over FIQAS. Een interview met Rob Geleijn (en andere winnaars) vind je op de site van AG Connect.

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

iDEAL 2.0: standaard in Abillity®

De meest gebruikte online betaalmethode van Nederland is vernieuwd. iDEAL 2.0 is sinds deze maand de nieuwe standaard in Abillity® en maakt online bestellen en betalen nog makkelijker.

Geavanceerde order to cash-oplossing draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Onlangs is het geavanceerde PreventieZorgPortaal (PZP) gelanceerd. Hiermee heeft Volandis – met behulp van het Abillity®-platform van FIQAS – het complexe order to cash-proces rondom de duurzame inzet van medewerkers in de bouw- en infrasector efficiënt geautomatiseerd.

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.