Incasso

Het platform Abillity® dat FIQAS gebruikt voor de Managed Services ondersteunt elk incasso- en herinneringsproces. Het incassosysteem biedt verschillende automatische incassomogelijkheden, zoals SEPA, en online betaalmogelijkheden. Ook excasso’s zijn mogelijk. Betalingen worden waar mogelijk automatisch afgeletterd. Als een betaling uitblijft start het herinneringsproces. Ook dit proces is geheel naar uw wensen in te richten. Het resultaat van facturen en betalingen wordt op basis van een grootboekcode geëxporteerd naar uw financiële systeem. Incasseren met FIQAS? Alles is mogelijk.

FIQAS Incasso

Meer weten over onze incasso-oplossingen?

Heeft u incasso- en herinneringstrajecten met grote aantallen transacties? Laat u overtuigen door onze aanpak en software, en vraag meteen een offerte aan.

Waarom FIQAS ?

  • Bewezen effectief in het verbeteren van uw cash flow
  • Ondersteunt alle internationaal gangbare betaalmogelijkheden
  • FIQAS kan het volledige proces voor u verzorgen

Incasseren, excasseren & afletteren

Facturen kunnen worden geïnd via automatische incasso (SEPA methodiek of – in het VK- UK BACS DD), iDEAL of via koppelingen met Payment Service Providers, zoals WorldPay, Adyen of Braintree.

Facturen die op deze manier zijn geïncasseerd worden direct automatisch afgeletterd. Excasso’s worden op dezelfde manier verwerkt. Storneringen worden volledig automatisch verwerkt. Transacties op basis van een bankimport kunnen zowel handmatig worden afgeletterd, als automatisch op basis van slimme algoritmen. Internationale incasso en excasso volgens de SEPA methodiek zijn onderdeel van het systeem. Daarnaast kunnen er bovenop de generieke incassostructuur op eenvoudige wijze afwijkende incasso- en excassoformaten worden gemaakt.

Betalingsherinneringen

Strategieën voor betalingsherinneringen worden gedefinieerd in ‘dunning flows’, op basis van vrij configureerbare processen. Een dunning flow is een serie van stappen, zoals brieven, e-mails, herinneringstelefoontjes, die elkaar met een in te stellen interval opvolgen. Wanneer een factuur voldaan is wordt de flow automatisch gestopt voor de betreffende factuur.

Het uitblijven van een betaling kan uiteindelijk leiden tot het exporteren van debiteurdata naar een extern incassobureau. Het kan ook leiden tot een bericht aan u over de (tijdelijke) stopzetting van de service aan uw klant, en tot taken voor de Servicedesk of andere afdelingen binnen uw organisatie.

Export naar financieel systeem

Na het facturatie- en herinneringsproces verstrekt Abillity® automatisch gegevens aan externe systemen. Er is een grote verscheidenheid aan interfaceformaten voor financiële systemen. Abillity® heeft een structuur waarin voor alle facturabele entiteiten grootboekcodes kunnen worden vastgelegd. Hierdoor kan factuurinformatie op een bruikbare manier worden aangeboden aan financiële systemen. De ‘aging’ van facturen wordt inzichtelijk door een periodieke rapportage over de uitstaande posten.

Meld u aan voor de FIQAS nieuwsbrief

Ontvang maximaal 1x per maand onze nieuwsbrief met interessante blogs, trends en ontwikkelingen vanuit de branche. Uw e-mailadres wordt nooit voor andere doeleinden gebruikt!

Dank voor uw aanmelding, uw inschrijving is geslaagd.