Sponsoring & goede doelen

Als bedrijf dat ‘hersens’ combineert met ‘hart’ deelt FIQAS zakelijk succes graag met anderen. Vanuit MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) dragen we op structurele en ad hoc basis bij aan partijen die zich inzetten voor het maatschappelijk welzijn, zoals goede doelen, stichtingen en (lokale) sportclubs.

Sport

Al decennialang sponsoren we lokale sportverenigingen, zodat lekker sporten voor iedereen toegankelijk is en betaalbaar blijft. Ook hebben we individuele (top)sporters geholpen aan het begin van hun carrière.

Onderwijs

Van nieuwe dingen leren word je niet alleen beter of wijzer, het geeft ook zelfvertrouwen en energie. Daarom vinden we het belangrijk dat vooral jongeren goede en gelijke kansen hebben om te kunnen (blijven) leren.

Gezondheid

Gezondheid is het belangrijkste wat er is, maar helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom leveren we regelmatig een financiële bijdrage aan goede doelen gericht op onderzoek, preventie en een gezonde levensstijl.

Zorg op maat

We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zorg voor kwetsbare groepen. Via financiële of praktische steun gericht op bijvoorbeeld ouderenzorg of mensen met een speciale zorgbehoefte.

Uitgelicht

Krachthonk Green Park Aalsmeer

Als voormalig hoofdsponsor draagt FIQAS handbalvereniging Aalsmeer nog altijd een warm hart toe. Om die reden zijn we in 2021 de eerste ‘founder’ geworden van een nieuwe aanbouw aan Sporthal De Bloemhof. Op 13 mei 2023 was het dan zo ver: tijdens een feestelijke zaterdagmiddag opende wethouder Bart Kabout van Sport de prachtige nieuwe aanbouw, inclusief krachthonk. Voor nóg sterkere handballers!

2020-2024

FIQAS Hoofdsponsor All Out

Sinds 2020 is FIQAS hoofdsponsor en ballensponsor van tennisvereniging All Out in Aalsmeer. Met ruim 1300 leden – waarvan ruim 200 jeugdleden – is het een gezellige en bruisende vereniging. All Out heeft een tennishal met 4 binnenbanen en 7 gravelbanen waar je in het zomerseizoen zowel overdag als ’s avonds een balletje kan slaan 🎾

2009-2024

FIQAS Wintercompetitie Aalsmeer

Sinds 2009 is FIQAS hoofdsponsor van de Wintercompetitie van Tennis Aalsmeer. Een groot voordeel van deze gezellige competitie is dat het is niet verplicht om een KNLTB-nummer te hebben, waardoor iedereen kan meedoen.

2015-2024

Korfbalvereniging VZOD-FIQAS

Sinds 2015 verbindt FIQAS als hoofdsponsor haar naam aan de selectie 1 en 2 van korfbalvereniging VZOD uit Kudelstaart. Naast sportieve ambities gaat het bij VZOD ook om saamhorigheid, gezelligheid en vriendschap. Dat zie je dan ook terug in de vele activiteiten die voor de leden worden georganiseerd, zoals discobowlen, ‘kienavonden’, muziekbingo en het jaarlijkse jeugdkamp.

2018-2024

FIQAS shirtsponsor RKDES

Sinds 2018 is FIQAS shirtsponsor van een jeugd voetbalteam (JO-19) van sportvereniging RKDES in Kudelstaart. Dat leverde voor het nieuwe seizoen weer een mooie teamfoto op met vrolijke én heel serieuze snoetjes in ‘gevaarlijk’ rood: wees gewaarschuwd voor Team FIQAS/RKDES! 😉

2014-2024

Stichting SAM Aalsmeer

Stichting SAM Aalsmeer organiseert en ondersteunt activiteiten gericht op het bevorderen van het welzijn van ouderen en mensen met een beperking in Aalsmeer en Kudelstaart. Een van de activiteiten is samen met een vrijwilliger lekker bewegen in de buitenlucht op een duofiets. In 2014 is FIQAS betrokken geraakt bij de stichting, waarbij we de afgelopen drie jaar een stallingsplek bieden voor een van hun duofietsen. Bij mooi weer wordt de sleutel meerdere keren per week opgehaald, waarna het genieten direct kan beginnen!

2021-2024

Bijdrage voor Stichting Opkikker

Net als voorgaande jaren heeft FIQAS dit jaar opnieuw een financiële bijdrage gedaan aan Stichting Opkikker. De non-profit organisatie heeft als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind, door middel van hun welbekende ‘Opkikkerdag’. Tijdens deze dag wordt het hele gezin volledig ontzorgd met een activiteitenprogramma gebaseerd op hun persoonlijke wensen en interesses. En niets is te gek, waardoor het zeker een dag wordt om nooit te vergeten.

2023

Amsterdam City Swim

Tijdens de Amsterdam City Swim springen duizenden mensen in de grachten van Amsterdam om geld in te zamelen voor Stichting ALS. Zo ook een bekende van FIQAS, die we daarbij graag hebben gesteund via een financiële bijdrage 🏊‍♀️ In totaal is er maar liefst €1.734.483,- opgehaald! Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS én projecten voor een betere kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten.

2023

Heren competitieteam All Out

Naast hoofdsponsor van All Out is FIQAS dit jaar ook sponsor van een specifiek heren competitieteam. In zwart met goud gehuld, gaan ze hopelijk een glansrijk seizoen tegemoet – en als vrienden onder elkaar belooft het sowieso veel (actieve) gezelligheid samen.

2013-2023

Aalsmeer Flower Cup

FIQAS sponsorde voor de vijfde keer een van de grootste trampolinetoernooien van Europa: de Aalsmeer Flower Cup (24ste editie). Op zaterdag 18 maart 2023 was de spectaculaire finale in Sporthal De Bloemhof. Honderden deelnemers uit de wereldtop gingen de strijd met elkaar aan voor een podiumplek en de gewilde bekers gevuld met bloemen uit – hoe kan het ook anders – Aalsmeer 🌷

2023

Roparun Team Hollander Aalsmeer

Via een collega werden we in contact gebracht met Team Hollander uit Aalsmeer voor hun deelname aan Roparun 2023: een estafetteloop voor het goede doel van Twente naar Rotterdam. Alle sponsorgelden worden via Stichting Roparun verdeeld over instellingen, goede doelen en projecten binnen de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Een bijzonder mooi doel, waar FIQAS graag als sponsor aan wilde bijdragen. In totaal heeft Team Hollander maar liefst € 20.438,65 opgehaald. Bravo!

2020, 2022, 2023

Steun voor Stichting DPJ

Voor de derde keer heeft FIQAS een financiële bijdrage gedaan aan Stichting DPJ (Drugsinformatie & Preventie voor Jongeren) voor de ontwikkeling van educatieve voorlichtingsmaterialen gericht op preventie. Sinds 1988 levert Stichting DPJ informatie aan ruim 5.000 basis- en middelbare scholen in de vorm van themafilms met begeleidend lesmateriaal. Het meest recente thema was ‘lachgas’, waarbij de stichting zich ook richtte op ouders en hoe zij de risico’s van lachgas thuis bespreekbaar kunnen maken.

2017-2023

SPIE (Stichting Pramenrace In Ere)

Sinds 2017 kan SPIE (Stichting Pramenrace In Ere) rekenen op de sponsorbijdrage van FIQAS voor de organisatie van de Aalsmeerse Pramenrace. Deze oergezellige race wordt gevaren met door deelnemers versierde vaartuigen, in de volksmond beter bekend als ‘praam’ of ‘bok’ (hout of aluminium). De Pramenrace heeft elk jaar een uniek thema, waarbij de deelnemers vervolgens hun creativiteit de vrije loop laten. Het thema van 2023 was ‘SPIE’s Nieuwsflits’ en dat leverde weer een bonte verzameling pramen, bokken en verklede bemanning op!