€190 Energiecompensatie foutloos uitgekeerd

16 december 2022 Incasseren

‘600.000 excasso’s versturen om de energiecompensatie namens de overheid uit te betalen’, dát was de opdracht voor Greenchoice in samenwerking met FIQAS. Inmiddels is zowel de uitbetaling van november als die van december foutloos uitgevoerd.

Maatregelen van de overheid

Met de stijgende energieprijzen heeft de overheid besloten om diverse maatregelen in het leven te roepen om alle kleinverbruikers in Nederland tegemoet te komen in de kosten. Eén van de maatregelen betreft de energiecompensatie van €190 die zowel in november als december 2022 werden uitgekeerd.

Energiecompensatie foutloos uitkeren

Dit vroeg om flexibiliteit en daadkracht van Greenchoice en FIQAS. Immers waren de spelregels namens de overheid duidelijk: het bedrag én de termijnen stonden vast. Het was aan ons om ervoor te zorgen dat er netjes én op tijd werd uitbetaald.

De manier waarop de energiecompensatie werd uitgekeerd stond energieleveranciers vrij. Greenchoice heeft ervoor gekozen om het bedrag automatisch te verrekenen met eventueel openstaande bedragen en anderszins de €190 direct uit te keren. Hiervoor is er in ons Abillity®-platform een vergelijking gemaakt met eventuele openstaande facturen per klant.

Gelukkig is ons systeem dusdanig opgebouwd dat we dit proces eenvoudig kunnen uitvoeren. En is het uitbetalen van €190 zowel in november als in december netjes en foutloos afgehandeld.

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

Geavanceerde order to cash-oplossing draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Onlangs is het geavanceerde PreventieZorgPortaal (PZP) gelanceerd. Hiermee heeft Volandis – met behulp van het Abillity®-platform van FIQAS – het complexe order to cash-proces rondom de duurzame inzet van medewerkers in de bouw- en infrasector efficiënt geautomatiseerd.

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.

Nieuw SEPA-bestandsformaat ‘SEPA XML’ nu al beschikbaar in Abillity®

Vanaf 23 november 2025 ben je verplicht om adresgegevens gestructureerd toe te voegen aan verzamelbetalingen en incassobatches. Hiervoor is een nieuw bestandsformaat (SEPA XML versie 2019) beschikbaar gesteld. Ons Abillity®-platform ondersteunt dit nieuwe bestandsformaat nu al.