€190 Energiecompensatie foutloos uitgekeerd

16 december 2022 Incasseren

‘600.000 excasso’s versturen om de energiecompensatie namens de overheid uit te betalen’, dát was de opdracht voor Greenchoice in samenwerking met FIQAS. Inmiddels is zowel de uitbetaling van november als die van december foutloos uitgevoerd.

Maatregelen van de overheid

Met de stijgende energieprijzen heeft de overheid besloten om diverse maatregelen in het leven te roepen om alle kleinverbruikers in Nederland tegemoet te komen in de kosten. Eén van de maatregelen betreft de energiecompensatie van €190 die zowel in november als december 2022 uitgekeerd moest worden.

Energiecompensatie foutloos uitkeren

Dit vroeg om flexibiliteit en daadkracht van Greenchoice en FIQAS. Immers waren de spelregels namens de overheid duidelijk: het bedrag én de termijnen stonden vast. Het was aan ons om ervoor te zorgen dat er netjes én op tijd werd uitbetaald.

De manier waarop de energiecompensatie werd uitgekeerd stond energieleveranciers vrij. Greenchoice heeft ervoor gekozen om het bedrag automatisch te verrekenen met eventueel openstaande bedragen en anderszins de €190 direct uit te keren. Hiervoor moest er in ons Abillity®-platform een vergelijking gemaakt worden met eventuele openstaande facturen per klant.

Gelukkig is ons systeem dusdanig opgebouwd dat we dit proces eenvoudig hebben kunnen uitvoeren. En kunnen wij melden dat het uitbetalen van €190 zowel in november als in december netjes en foutloos is afgehandeld.

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

FIQAS Friends & Family Day 2023

Op zaterdag 2 september was het weer tijd voor een gekoesterde FIQAS-traditie: de tweejaarlijkse Friends & Family Day. Het werd een drukbezochte editie met ruim 350 gasten. Collega’s met hun (soms gegroeide) gezin, ouders, opa’s en oma’s, vrienden, oud-collega’s, het was een warm weerzien. Ook letterlijk, want we troffen het met stralend mooi weer!

Vergroot het betaalgemak van je klanten met een betaalpagina

Een optimale klantervaring draagt bij aan een lage DSO. Het gebruik van betaalpagina’s kan hier een grote rol in spelen en veel werk uit handen nemen.

PostNL Transport tarifeert al haar diensten en producten met het Abillity®-platform

PostNL kan, aan de hand van generieke beschrijvingen, eenvoudig facturen opstellen ondanks dat de onderliggende producten en diensten afwijkend zijn.