FIQAS facturatie voor Simpel krijgt nog steviger fundament met DRaaS

14 november 2019 Factureren Incasseren

FIQAS heeft het datalandschap voor de facturatie van sim-only provider Simpel gemigreerd naar een volledig redundante DRaaS (Disaster Recovery as a Service) opzet.

100% High availability

In samenwerking met hosting partner Denit heeft FIQAS, dat in een managed service de facturatie- en incassoprocessen voor Simpel verzorgt, een set-up gerealiseerd waarin twee aparte datacenters verbonden zijn door middel van een redundante glasring. De combinatie van redundantie en geografische scheiding leidt tot een zeer hoge beschikbaarheid die een ‘100% high availability’-oplossing benadert.

Migratie naar DRaaS

De migratie naar DRaaS was voor Simpel, dat recentelijk voor 3 jaar bijtekende bij FIQAS, een strategische keuze. Door de aanhoudende groei van het klantenbestand werd een nog robuustere invulling van disaster recovery en security wenselijk.

Het migratieproject was een gezamenlijke inspanning van FIQAS, Denit en Simpel. In het succesvolle project had elke partner een duidelijke rol. Op hoofdlijnen: FIQAS verzorgde het overall management, de projectaanpak en het overzetten van de data en de koppelingen. Denit zorgde voor de infrastructuur. Simpel bewaakte de disaster recovery strategie en voerde de user acceptance tests uit.

Na alle voorbereidingen kostte de feitelijke migratie slechts een paar nachtelijke uren, zonder dat de klanten van Simpel er iets van merkten. Al met al is de migratie naar DRaaS een mooi voorbeeld van samenwerking tussen klant en ICT-partners.

Stevig fundament voor groei

Met deze extra borging van de continuïteit en verdere schaalbaarheid hebben Simpel en FIQAS nu een nog steviger fundament voor groei gelegd.

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

FIQAS Friends & Family Day 2023

Op zaterdag 2 september was het weer tijd voor een gekoesterde FIQAS-traditie: de tweejaarlijkse Friends & Family Day. Het werd een drukbezochte editie met ruim 350 gasten. Collega’s met hun (soms gegroeide) gezin, ouders, opa’s en oma’s, vrienden, oud-collega’s, het was een warm weerzien. Ook letterlijk, want we troffen het met stralend mooi weer!

Vergroot het betaalgemak van je klanten met een betaalpagina

Een optimale klantervaring draagt bij aan een lage DSO. Het gebruik van betaalpagina’s kan hier een grote rol in spelen en veel werk uit handen nemen.

PostNL Transport tarifeert al haar diensten en producten met het Abillity®-platform

PostNL kan, aan de hand van generieke beschrijvingen, eenvoudig facturen opstellen ondanks dat de onderliggende producten en diensten afwijkend zijn.