FIQAS facturatie voor Simpel krijgt steviger fundament met DRaaS

14 november 2019 Factureren Incasseren

FIQAS heeft het datalandschap voor de facturatie van sim-only provider Simpel gemigreerd naar een volledig redundante DRaaS (Disaster Recovery as a Service) opzet.

100% High availability

In samenwerking met hosting partner Denit heeft FIQAS, dat in een managed service de facturatie- en incassoprocessen voor Simpel verzorgt, een set-up gerealiseerd waarin twee aparte datacenters verbonden zijn door middel van een redundante glasring. De combinatie van redundantie en geografische scheiding leidt tot een zeer hoge beschikbaarheid die een ‘100% high availability’-oplossing benadert.

Migratie naar DRaaS

De migratie naar DRaaS was voor Simpel, dat recentelijk voor 3 jaar bijtekende bij FIQAS, een strategische keuze. Door de aanhoudende groei van het klantenbestand werd een nog robuustere invulling van disaster recovery en security wenselijk.

Het migratieproject was een gezamenlijke inspanning van FIQAS, Denit en Simpel. In het succesvolle project had elke partner een duidelijke rol. Op hoofdlijnen: FIQAS verzorgde het overall management, de projectaanpak en het overzetten van de data en de koppelingen. Denit zorgde voor de infrastructuur. Simpel bewaakte de disaster recovery strategie en voerde de user acceptance tests uit.

Na alle voorbereidingen kostte de feitelijke migratie slechts een paar nachtelijke uren. De klanten van Simpel hebben hier dan ook niets van gemerkt. Al met al is de migratie naar DRaaS een mooi voorbeeld van samenwerking tussen klant en ICT-partners.

Stevig fundament voor groei

Met deze extra borging van de continuïteit en verdere schaalbaarheid hebben Simpel en FIQAS nu een nog steviger fundament voor groei gelegd.

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

Geavanceerde order to cash-oplossing draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Onlangs is het geavanceerde PreventieZorgPortaal (PZP) gelanceerd. Hiermee heeft Volandis – met behulp van het Abillity®-platform van FIQAS – het complexe order to cash-proces rondom de duurzame inzet van medewerkers in de bouw- en infrasector efficiënt geautomatiseerd.

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.

Nieuw SEPA-bestandsformaat ‘SEPA XML’ nu al beschikbaar in Abillity®

Vanaf 23 november 2025 ben je verplicht om adresgegevens gestructureerd toe te voegen aan verzamelbetalingen en incassobatches. Hiervoor is een nieuw bestandsformaat (SEPA XML versie 2019) beschikbaar gesteld. Ons Abillity®-platform ondersteunt dit nieuwe bestandsformaat nu al.