FIQAS helpt KPN Wholesale bij stroomlijning facturatieproces

02 december 2020 Abillity® Factureren

FIQAS Software heeft een ‘High Volume Data Transformation’ platform ontwikkeld voor partijen die dagelijks grote aantallen – honderden miljoenen – transacties genereren die moeten worden afgerekend.

Data transformeren

Dit soort ’ruwe‘ data, vaak afkomstig uit diverse bronnen, kan meestal niet zonder meer als basis dienen voor een facturatieproces. Het platform van FIQAS maakt omvangrijke transactiestromen in een aantal stappen geschikt voor facturatie. FIQAS heeft het systeem nu ingericht voor KPN, dat het platform inzet voor een deel van de facturatie van haar telecom wholesale diensten.

Ruwe data verrijken en valideren

Een facturatiesysteem heeft correcte en complete gegevens nodig om de juiste facturen te kunnen opstellen. In dit nieuwe onderdeel voor FIQAS’ billing platform KPN gaan de gegevens tevens naar de wholesale partners en een datawarehouse.

Via een webportaal kunnen gebruikers de resultaten van het transformatieproces bekijken, eventuele fouten oplossen, de data opnieuw verwerken en de referentiedata beheren die het proces aansturen. Binnen het portaal is veel aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid, security, auditeerbaarheid en prestaties.

“De software van FIQAS biedt een oplossing voor de complexe dataconversiestappen waar wij als wholesale telecomprovider mee te maken hebben.”

De verwerking van telefonieverbruik, zoals voor KPN Wholesale, is slechts één van de toepassingen van de nieuwe module. Voorbeelden van andere mogelijke toepassingen zijn de verwerking van IoT events, logistieke orderregels, e-commerce transacties en datastromen uit diverse netwerken, zoals die van nutsbedrijven.

Het proces draait continu en levert input voor systemen verderop in de order to cash-keten, zoals bijvoorbeeld de modules die FIQAS levert voor facturatie en creditmanagement.

De oplossing voor complexe dataconversiestappen

Michel van Wissen, directeur KPN Wholesale: “De software van FIQAS biedt een oplossing voor de complexe dataconversiestappen waar wij als wholesale telecomprovider mee te maken hebben. De gestructureerde voorbewerking van de enorme aantallen transacties die wij genereren, zorgt ervoor dat onze facturatieprocessen gevoed worden met correcte gegevens, waardoor we verdere stappen kunnen zetten in digitalisering. Die voorbewerking is een voorwaarde voor een succesvol en efficiënt facturatieproces waarmee wij onze klanten steeds beter van dienst kunnen zijn.”

Rob Geleijn, directeur FIQAS Software: “Met dit innovatieve platform verbreden we onze dienstverlening en kunnen we KPN Wholesale en andere klanten helpen een hogere datakwaliteit te bereiken als input voor facturatie. Met het data transformation platform bieden we een krachtige combinatie van flexibiliteit, stabiliteit en performance bij het verwerken van grote aantallen transacties. Zo transformeren wij ook voor KPN Wholesale ruwe data naar complete en waardevolle input voor het facturatieproces.”

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

FIQAS Friends & Family Day 2023

Op zaterdag 2 september was het weer tijd voor een gekoesterde FIQAS-traditie: de tweejaarlijkse Friends & Family Day. Het werd een drukbezochte editie met ruim 350 gasten. Collega’s met hun (soms gegroeide) gezin, ouders, opa’s en oma’s, vrienden, oud-collega’s, het was een warm weerzien. Ook letterlijk, want we troffen het met stralend mooi weer!

Vergroot het betaalgemak van je klanten met een betaalpagina

Een optimale klantervaring draagt bij aan een lage DSO. Het gebruik van betaalpagina’s kan hier een grote rol in spelen en veel werk uit handen nemen.

PostNL Transport tarifeert al haar diensten en producten met het Abillity®-platform

PostNL kan, aan de hand van generieke beschrijvingen, eenvoudig facturen opstellen ondanks dat de onderliggende producten en diensten afwijkend zijn.