FIQAS ontvangt ISAE 3402 type II verklaring voor Abillity®

22 februari 2022 Security

Voor het vijfde jaar op rij hebben wij voor Abillity®, ons facturatieplatform, een ISAE 3402 type II verklaring ontvangen. Zonder bevindingen.

Volledige controle

Met deze verklaring is objectief vastgesteld dat FIQAS volledige controle heeft over de order to cash-processen. En niet alleen over de processen die wij uitvoeren voor onze internationaal opererende Abillity®-klanten. Maar ook de processen die onze klanten zelf, via Abillity®, uitvoeren. Daarnaast is, in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam, dit jaar ook PortAbillity® geauditeerd en hebben we voor het derde jaar op rij een ISAE 3402 type II verklaring gekregen. PortAbillity® is ons facturatiesysteem dat specifiek is ingericht voor grotere/internationale havenbedrijven.

Internationaal erkende standaard

ISAE 3402 is de internationaal erkende standaard voor de beheersing van uitbestede processen. Hiermee tonen we aan dat wij met zowel Abillity® als PortAbillity® controle hebben over de processen die wij voor onze klanten uitvoeren. Daarnaast kunnen onze klanten, o.a. tijdens hun jaarrekeningcontrole, hiermee aantonen dat FIQAS een betrouwbare partij is om mee samen te werken.

Om deze verklaring te ontvangen vindt er jaarlijks, in opdracht van een aantal van onze klanten, een uitgebreide audit plaats. Deze audit omvat een assessment en beoordeling van alle modules van zowel Abillity® als PortAbillity® gedurende een langere periode. Het succesvol doorlopen van deze audit geeft onze klanten zekerheid dat de risico’s die gerelateerd zijn aan het uitbesteden van het order to cash-proces goed worden ondervangen binnen de samenwerking met FIQAS

“Op dagelijkse basis werken wij nauw samen met én uit naam van onze klanten om hun order to cash-proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Als we na afloop van de audit dan horen dat er geen enkele bevinding geconstateerd is, dan ben ik best trots op ons team en de kwaliteit die wij leveren!”
Stella Calvetti, Total Quality Manager FIQAS

Kwaliteit staat bij FIQAS (First in Quality and Service) hoog in het vaandel. Met het behalen van deze verklaring kunnen we dat al voor het vijfde jaar op rij onafhankelijk en objectief aantonen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de kwaliteitsprocessen binnen FIQAS? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Stella Calvetti

Total Quality Management

+31 297 382323

Geavanceerde order to cash-oplossing draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Onlangs is het geavanceerde PreventieZorgPortaal (PZP) gelanceerd. Hiermee heeft Volandis – met behulp van het Abillity®-platform van FIQAS – het complexe order to cash-proces rondom de duurzame inzet van medewerkers in de bouw- en infrasector efficiënt geautomatiseerd.

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.

Nieuw SEPA-bestandsformaat ‘SEPA XML’ nu al beschikbaar in Abillity®

Vanaf 23 november 2025 ben je verplicht om adresgegevens gestructureerd toe te voegen aan verzamelbetalingen en incassobatches. Hiervoor is een nieuw bestandsformaat (SEPA XML versie 2019) beschikbaar gesteld. Ons Abillity®-platform ondersteunt dit nieuwe bestandsformaat nu al.