FIQAS ontvangt ISAE 3402 type II verklaring voor Abillity®

22 februari 2022 Security

Voor het vijfde jaar op rij hebben wij voor Abillity®, ons facturatieplatform, een ISAE 3402 type II verklaring ontvangen zónder bevindingen.

Volledige controle

Met deze verklaring is objectief vastgesteld dat FIQAS volledige controle heeft over de order to cash-processen die wij uitvoeren voor onze internationaal opererende Abillity® klanten én die onze klanten zelf, via Abillity®, uitvoeren. Daarnaast is, in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam, dit jaar ook PortAbillity® geauditeerd en hebben we voor het derde jaar op rij een ISAE 3402 type II verklaring gekregen. PortAbillity® is ons facturatiesysteem dat specifiek is ingericht voor grotere/internationale havenbedrijven.

Over ISAE 3402 type II

ISAE 3402 is de internationaal erkende standaard voor de beheersing van uitbestede processen. Hiermee tonen we aan dat wij met zowel Abillity® als PortAbillity® controle hebben over de processen die wij voor onze klanten uitvoeren. Daarnaast kunnen onze klanten, o.a. tijdens hun jaarrekeningcontrole, hiermee aantonen dat FIQAS een betrouwbare partij is om mee samen te werken.

Om deze verklaring te ontvangen vindt er jaarlijks, in opdracht van een aantal van onze klanten, een uitgebreide audit plaats. Deze audit omvat een assessment en beoordeling van alle modules van zowel Abillity® als PortAbillity® gedurende een langere periode. Het succesvol doorlopen van deze audit geeft onze klanten zekerheid dat de risico’s die gerelateerd zijn aan het uitbesteden van het order to cash-proces goed worden ondervangen binnen de samenwerking met FIQAS

“Op dagelijkse basis werken wij nauw samen met én uit naam van onze klanten om hun order to cash-proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Als we na afloop van de audit dan horen dat er geen enkele bevinding geconstateerd is, dan ben ik best trots op ons team en de kwaliteit die wij leveren!”
Stella Calvetti, Total Quality Manager FIQAS

Kwaliteit staat bij FIQAS (First in Quality and Service) hoog in het vaandel. Met het behalen van de ISAE 3402 type II verklaring kunnen we dat al voor het vijfde jaar op rij onafhankelijk en objectief aantonen.

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de kwaliteitsprocessen binnen FIQAS? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Stella Calvetti

Total Quality Management

+31 297 382323

FIQAS neemt deel aan de Credit Expo 2023

Op dinsdag 7 november a.s. vindt de Credit Expo plaats en wij van FIQAS zijn er dit jaar bij! Naast onze deelname op de beursvloer, verzorgen wij ook een Expertsessie waarin wij je tips geven voor het beste incassoresultaat!

ISO27001 controle-audit

Tijdens de jaarlijkse controle-audit van onze ISO27001 certificering wordt opnieuw beoordeeld of wij ‘in control’ zijn op het gebied van informatiebeveiliging. En – natuurlijk – is dat het geval! De audit heeft geen enkele tekortkoming aan het licht gebracht. Een resultaat om trots op te zijn.

FIQAS Friends & Family Day 2023

Op zaterdag 2 september was het weer tijd voor een gekoesterde FIQAS-traditie: de tweejaarlijkse Friends & Family Day. Het werd een drukbezochte editie met ruim 350 gasten. Collega’s met hun (soms gegroeide) gezin, ouders, opa’s en oma’s, vrienden, oud-collega’s, het was een warm weerzien. Ook letterlijk, want we troffen het met stralend mooi weer!