FIQAS verzorgt wereldwijde facturatie voor OLX

15 oktober 2018 Factureren

OLX, het toonaangevende platform voor online rubrieksadvertenties in groeimarkten over de hele wereld, heeft de facturatie van haar betaalde diensten uitbesteed aan BPO supplier FIQAS. In een managed service gaat FIQAS wereldwijd de productie en distributie verzorgen van de facturen voor online transacties, zoals de aankoop van advertenties en banners.

OLX Group: handelsplatformen in meer dan 40 landen

OLX maakt deel uit van de OLX Group, een wereldwijd actief product- en technologiebedrijf dat een netwerk van geavanceerde handelsplatformen beheert in meer dan 40 landen. Hiermee kopen en verkopen elke maand meer dan 350 miljoen gebruikers wereldwijd op een snelle en eenvoudige manier online bijna alles, zoals huishoudelijke artikelen, telefoons, auto’s en huizen. Via de apps en platforms van consumentenmerken als Avito, dubizzle, letgo, OLX en vele andere merken worden elke maand ongeveer 16,5 miljoen artikelen verhandeld. Het bedrijf bestaat uit een team van 5.000 medewerkers, die opereren vanuit 35+ kantoren, verspreid over vijf continenten. Het team heeft één doel: het leven van mensen verbeteren door het kopen en verkopen van bijna alles super gemakkelijk te maken.

“OLX zocht een expert op het gebied van grootschalige internationale facturatie. In FIQAS vonden we een partner die zelfs nog meer biedt.”
Lydia Paterson, CFO OLX Group

Uniforme facturatie voor handelsplatformen in verschillende landen

Wegens de snelle groei ontstond bij OLX de behoefte om de facturatie voor handelsplatformen in verschillende landen op een uniforme manier aan te sturen en te beheren vanuit één geïntegreerde oplossing.

FIQAS levert hiervoor als outsourced partner een managed billing service. Hierin worden in een realtime proces de facturen voor de banners en betaalde advertenties van OLX  gegenereerd en gedistribueerd. De oplossing voor OLX is gebaseerd op het generieke facturatieplatform Abillity®. Dit is door FIQAS en OLX in een gezamenlijk project volledig aangepast aan de bijzondere eisen van OLX. Zo wordt er rekening gehouden met de vele regionale bijzonderheden, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving.

De service van FIQAS is al operationeel voor OLX Zuid-Afrika. Andere entiteiten, zoals OLX Pakistan, worden in een hoog tempo aangesloten. Het contract tussen OLX en FIQAS is getekend op 19 september.

Lydia Paterson, CFO OLX Group, is blij met de keuze voor FIQAS. “OLX zocht een expert op het gebied van grootschalige internationale facturatie. In FIQAS vonden we een partner die zelfs nog meer biedt. FIQAS kent onze domeinspecifieke propositie, de administratieve en technische uitdaging die daar bij hoort en heeft precies de oplossing die wij nodig hebben. Samen bepalen wij de juiste mix tussen een generieke oplossing en de flexibiliteit om deze te leveragen in een landschap dat zich continu ontwikkelt“.

FIQAS directeur Rob Geleijn: “OLX is een snelgroeiende, innovatieve global player voor wie wij onze expertise en ervaring op het gebied van complexe facturatieprocessen kunnen inzetten. Wij ervaren onze samenwerking met OLX als zeer positief, wat ook aan de kant van FIQAS zorgt voor vertrouwen in een succesvol en langdurig partnerschap. Voor FIQAS is OLX een geweldige kans om onze oplossingen marktgericht te blijven ontwikkelen en deze direct grootschalig toe te passen“.

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

Geavanceerde order to cash-oplossing draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Onlangs is het geavanceerde PreventieZorgPortaal (PZP) gelanceerd. Hiermee heeft Volandis – met behulp van het Abillity®-platform van FIQAS – het complexe order to cash-proces rondom de duurzame inzet van medewerkers in de bouw- en infrasector efficiënt geautomatiseerd.

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.

Nieuw SEPA-bestandsformaat ‘SEPA XML’ nu al beschikbaar in Abillity®

Vanaf 23 november 2025 ben je verplicht om adresgegevens gestructureerd toe te voegen aan verzamelbetalingen en incassobatches. Hiervoor is een nieuw bestandsformaat (SEPA XML versie 2019) beschikbaar gesteld. Ons Abillity®-platform ondersteunt dit nieuwe bestandsformaat nu al.