Geavanceerde order to cash-oplossing draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

11 april 2024 Factureren

Onlangs is het geavanceerde PreventieZorgPortaal (PZP) gelanceerd. Het PZP biedt een uniek concept waarbij het arbomedisch dossier van een persoon gedurende zijn/haar hele loopbaan in de bouw of infra toegankelijk blijft. Ongeacht de arbodienst of werkgever. Hiermee heeft Volandis – met behulp van het Abillity®-platform van FIQAS – het complexe order to cash-proces rondom de duurzame inzet van medewerkers in de bouw- en infrasector efficiënt geautomatiseerd.

Alexander Kreulen, Directeur bedrijfsvoering bij Volandis:
“Een echt centraal en integraal arbomedisch dossier leek lange tijd onmogelijk. Maar het PreventieZorgPortaal, gebaseerd op het Abillity®-platform van FIQAS, bewijst dat het kan.”

Duurzame inzetbaarheid

In het PZP registreren inmiddels 9 arbodiensten voor preventiezorg medische onderzoeken voor werknemers die vallen onder de cao Bouw en Infra. Naast de resultaten van dit zogeheten ‘PAGO’ (Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek) vinden werknemers hier ook hun persoonlijke actieplannen voor de eigen duurzame inzetbaarheid. Bovendien worden vergoedingen automatisch berekend, gedeclareerd én financieel afgewikkeld binnen het PZP met behulp van ‘self billing’.

Het grote voordeel voor Volandis is meer inzicht in het totale proces. En daardoor zijn ze nu beter in staat om de kwaliteit van verschillende processtappen te optimaliseren. Zo kan Volandis de betrokkenheid van werknemers maximaliseren en specifiek op preventie gerichte diensten aanbieden.

Een centrale en geïntegreerde werkwijze

Dit geïntegreerde systeem vervangt een gecompliceerde, gedecentraliseerde aanpak waarbij arbodiensten afzonderlijk preventieactiviteiten uitvoerden en declaraties indienden bij Volandis. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit en efficiëntie van het proces.

Door werknemers meer controle te geven over hun eigen duurzame inzetbaarheid, draagt het PZP bij aan een cultuur waarin werknemers gemotiveerd zijn om aan hun gezondheid te werken.

Met een gecentraliseerd en geïntegreerd systeem streeft Volandis naar een toekomst waarin elke werknemer gezond en gemotiveerd zijn pensioengerechtigde leeftijd kan bereiken.

Lees hier de volledige referentietekst over Volandis

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.

Nieuw SEPA-bestandsformaat ‘SEPA XML’ nu al beschikbaar in Abillity®

Vanaf 23 november 2025 ben je verplicht om adresgegevens gestructureerd toe te voegen aan verzamelbetalingen en incassobatches. Hiervoor is een nieuw bestandsformaat (SEPA XML versie 2019) beschikbaar gesteld. Ons Abillity®-platform ondersteunt dit nieuwe bestandsformaat nu al.

Veilig processen uitbesteden met Abillity®: bevestigd volgens ISAE 3402 type II normen!

Als je ervoor kiest om processen uit te besteden, dan wil je de zekerheid hebben dat deze goed en veilig worden uitgevoerd. De ISAE3402 type II-verklaring biedt hiervoor uitkomst. Ons Abillity®-platform beschikt over deze verklaring en afgelopen jaar zijn opnieuw nul bevindingen geconstateerd!