KPN Wholesale innoveert met facturatieoplossing van FIQAS

25 september 2019 Factureren

FIQAS Software is door KPN gecontracteerd als leverancier van het nieuwe wholesale facturatiesysteem. De oplossing wordt in 2020 in delen in gebruik genomen en vervangt de bestaande Wholesale Billing oplossing. Met de oplossing van FIQAS zet KPN een verdere stap in de rationalisatie van de systeemarchitectuur rondom de facturatie van de door de wholesale partners afgenomen diensten.

RFP voor end-to-end oplossing

KPN Wholesale verzorgt voor telecomoperators en serviceproviders de toegang tot het vaste en mobiele netwerk van KPN. Op dit moderne, open netwerk kunnen deze partners  – onder eigen naam  – hun diensten aanbieden aan vele miljoenen klanten. Omdat de bestaande facturatiesystemen ABC en Care richting end-of-life gaan, stelde KPN een RFP op voor een “beproefde, complete end-to-end, state-of-the-art convergente IT-oplossing, die in staat is om de vereisten van service-interacties en lease-lijn van telecomoperatoren voor de wholesale-markt te ondersteunen, inclusief de ondersteuning voor geavanceerde telecomfuncties.”

 

Ervaren specialist

FIQAS levert deze oplossing. Als ervaren specialist op het gebied van complexe tarifering, facturatie en debiteurenbeheer wordt FIQAS door KPN bij uitstek in staat geacht de innovatie te bewerkstelligen die KPN voor de wholesale billing beoogt.

Het vertrouwen van KPN in FIQAS is mede gebaseerd op de ervaring die KPN al heeft met de software en dienstverlening van FIQAS. Sinds 2018 verzorgt FIQAS in een managed service de verbruikstarifering, als input voor de wholesale facturatieprocessen van zowel KPN als de partners. Voor KPN dochter Telfort verzorgt FIQAS daarnaast sinds 2013 de tarifering en facturatie van internetdiensten, VoIP telefonie, digitale televisie en Video on Demand.

High Volume Billing

Voor deze dienstverlening voor KPN bouwt FIQAS een specifiek voorportaal dat geschikt is voor de High Volume Billing voor de wholesale toepassing. Het wordt gecombineerd met het modulaire, off-the-shelf facturatieplatform Abillity®. De oplossing van FIQAS is zeer flexibel en in staat vele standaard en niet standaard situaties te automatiseren. Dankzij de opzet van het systeem kan het, grotendeels door middel van configuratie, ook voldoen aan de eisen die KPN stelt.

Het High Volume Billing portal en de implementatie van Abillity® worden in een Agile project gerealiseerd. Wanneer dit proces is afgerond, worden het facturatieproces en de onderliggende processen van KPN Wholesale ondersteund in één flexibel, transparant en optimaal geïntegreerd systeem. De verwachting is dat KPN Wholesale het eerste onderdeel van het systeem begin 2020 in gebruik zal kunnen nemen voor het facturatieproces.

KPN Wholesale en FIQAS hopen met dit uitdagende project de langdurige relatie verder te versterken.

Michel van Wissen, directeur KPN Wholesale: “Met de software van FIQAS zal KPN Wholesale beschikken over een degelijk, modern en transparant facturatieplatform. Een oplossing met voldoende flexibiliteit om onze tarieven en tariefstructuren aan te kunnen passen, en die ons in staat stelt betrouwbare en correcte facturen te genereren voor onze wholesale partners.“

Rob Geleijn, CEO FIQAS Software: “Als ervaren billing partner is FIQAS in staat en bereid om voor en met KPN een state-of-the-art facturatieoplossing te realiseren, zowel vanuit het oogpunt van kwaliteit als van budget. Ons gezamenlijke doel is een succesvolle implementatie, die voor beide partijen resulteert in een gezonde business case.”

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

FIQAS Friends & Family Day 2023

Op zaterdag 2 september was het weer tijd voor een gekoesterde FIQAS-traditie: de tweejaarlijkse Friends & Family Day. Het werd een drukbezochte editie met ruim 350 gasten. Collega’s met hun (soms gegroeide) gezin, ouders, opa’s en oma’s, vrienden, oud-collega’s, het was een warm weerzien. Ook letterlijk, want we troffen het met stralend mooi weer!

Vergroot het betaalgemak van je klanten met een betaalpagina

Een optimale klantervaring draagt bij aan een lage DSO. Het gebruik van betaalpagina’s kan hier een grote rol in spelen en veel werk uit handen nemen.

PostNL Transport tarifeert al haar diensten en producten met het Abillity®-platform

PostNL kan, aan de hand van generieke beschrijvingen, eenvoudig facturen opstellen ondanks dat de onderliggende producten en diensten afwijkend zijn.