KPN Wholesale innoveert met facturatieoplossing van FIQAS

25 september 2019 Factureren

FIQAS Software is door KPN gecontracteerd als leverancier van het nieuwe wholesale facturatiesysteem. De oplossing wordt in 2020 in delen in gebruik genomen en vervangt de bestaande Wholesale Billing oplossing. Met de oplossing van FIQAS zet KPN een verdere stap in de rationalisatie van de systeemarchitectuur rondom de (hoog volume) facturatie van de door de wholesale partners afgenomen diensten.

RFP voor end-to-end oplossing

KPN Wholesale verzorgt voor telecomoperators en serviceproviders de toegang tot het vaste en mobiele netwerk van KPN. Op dit moderne, open netwerk kunnen deze partners  – onder eigen naam  – hun diensten aanbieden aan vele miljoenen klanten. De bestaande facturatiesystemen ABC en Care gaan richting end-of-life. Daarom stelde KPN een RFP op voor een “beproefde, complete en state-of-the-art convergente IT-oplossing. Deze oplossing moest in staat zijn om de vereisten van service-interacties en lease-lijn van telecomoperatoren voor de wholesale-markt te ondersteunen. Inclusief de ondersteuning voor geavanceerde telecomfuncties.”

 

Ervaren specialist

FIQAS levert deze oplossing als ervaren specialist op het gebied van complexe tarifering, facturatie en debiteurenbeheer. FIQAS wordt hierbij door KPN in staat geacht de innovatie te bewerkstelligen die KPN voor de wholesale billing beoogt.

Het vertrouwen van KPN in FIQAS is mede gebaseerd op de ervaring die KPN al heeft met de software en dienstverlening van FIQAS. Sinds 2018 verzorgt FIQAS in een managed service de verbruikstarifering, als input voor de wholesale facturatieprocessen van zowel KPN als de partners. Voor KPN dochter Telfort verzorgt FIQAS daarnaast sinds 2013 de tarifering en facturatie van internetdiensten, VoIP telefonie, digitale televisie en Video on Demand.

High Volume Billing

Voor deze dienstverlening bouwt FIQAS een specifiek voorportaal voor KPN dat geschikt is voor High Volume Billing (hoog volume facturatie) voor de wholesaletoepassing. Het wordt gecombineerd met het modulaire, off-the-shelf facturatieplatform Abillity®. De oplossing van FIQAS is zeer flexibel en in staat vele standaard en niet standaard situaties te automatiseren. Dankzij de opzet van het systeem kan het, grotendeels door middel van configuratie, ook voldoen aan de eisen die KPN stelt.

Het hoog volume facturatie portal en de implementatie van Abillity® worden in een Agile project gerealiseerd. Wanneer dit proces is afgerond, worden het facturatieproces en de onderliggende processen van KPN Wholesale ondersteund in één flexibel, transparant en optimaal geïntegreerd systeem. De verwachting is dat KPN Wholesale het eerste onderdeel van het systeem begin 2020 in gebruik zal kunnen nemen voor het facturatieproces.

KPN Wholesale en FIQAS hopen met dit uitdagende project de langdurige relatie verder te versterken.

Michel van Wissen, directeur KPN Wholesale: “Met de software van FIQAS zal KPN Wholesale beschikken over een degelijk, modern en transparant facturatieplatform. Een oplossing met voldoende flexibiliteit om onze tarieven en tariefstructuren aan te kunnen passen, en die ons in staat stelt betrouwbare en correcte facturen te genereren voor onze wholesale partners.“

Rob Geleijn, CEO FIQAS Software: “Als ervaren billing partner is FIQAS in staat en bereid om voor en met KPN een state-of-the-art facturatieoplossing te realiseren, zowel vanuit het oogpunt van kwaliteit als van budget. Ons gezamenlijke doel is een succesvolle implementatie, die voor beide partijen resulteert in een gezonde business case.”

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

iDEAL 2.0: standaard in Abillity®

De meest gebruikte online betaalmethode van Nederland is vernieuwd. iDEAL 2.0 is sinds deze maand de nieuwe standaard in Abillity® en maakt online bestellen en betalen nog makkelijker.

Geavanceerde order to cash-oplossing draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Onlangs is het geavanceerde PreventieZorgPortaal (PZP) gelanceerd. Hiermee heeft Volandis – met behulp van het Abillity®-platform van FIQAS – het complexe order to cash-proces rondom de duurzame inzet van medewerkers in de bouw- en infrasector efficiënt geautomatiseerd.

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.