Nieuw SEPA-bestandsformaat ‘SEPA XML’ nu al beschikbaar in Abillity®

09 februari 2024 Abillity® Factureren Incasseren

Vanaf 23 november 2025 ben je verplicht om adresgegevens gestructureerd toe te voegen aan verzamelbetalingen en incassobatches. Hiervoor is een nieuw bestandsformaat (SEPA XML versie 2019) beschikbaar gesteld. Ons Abillity®-platform ondersteunt dit nieuwe bestandsformaat nu al.

Waarom een nieuw bestandsformaat?

De nieuwe XML versie 2019 komt voort uit Europese regelgeving en verdere standaardisering van het betalingsverkeer. De belangrijkste wijziging in dit nieuwe bestandsformaat is de mogelijkheid om adresgegevens gestructureerd toe te voegen bij het indienen van een SEPA-betaling. Hiermee wordt het mogelijk om SEPA-transacties van of naar landen buiten de European Economic Area (EEA) meer geautomatiseerd te screenen. Het toevoegen van gestructureerde data aan SEPA-betalingen draagt dus bij aan het verbeteren van betaalprocessen.

Wat betekent dit voor mijn organisatie?

Vanaf 23 november 2025 ondersteunen banken ongestructureerde adresgegevens niet meer. Tot die tijd kun je zowel ongestructureerde als gestructureerde adresgegevens toevoegen aan SEPA-betalingen. Maar het is dus belangrijk om nu al te controleren of je facturatiesysteem adresgegevens op een gestructureerde manier opslaat en eventueel actie te ondernemen als dit niet het geval is. Werk je met Abillity® dan kun je zorgeloos betalingen blijven versturen en ontvangen. Ons platform ondersteunt het nieuwe bestandsformaat namelijk nu al.

Meer informatie over SEPA XML versie 2019

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.

Veilig processen uitbesteden met Abillity®: bevestigd volgens ISAE 3402 type II normen!

Als je ervoor kiest om processen uit te besteden, dan wil je de zekerheid hebben dat deze goed en veilig worden uitgevoerd. De ISAE3402 type II-verklaring biedt hiervoor uitkomst. Ons Abillity®-platform beschikt over deze verklaring en afgelopen jaar zijn opnieuw nul bevindingen geconstateerd!

Fijne feestdagen

Wij wensen je fijne kerstdagen en veel ‘Quality time’ in 2024.