Facturatie OLX India van start na snelle implementatie

08 mei 2019 Incasseren

FIQAS is in hoog tempo bezig Abillity® te implementeren als systeembasis onder de managed services voor de diverse entiteiten van OLX.

Na een snelle implementatie is Abillity® nu ook operationeel voor OLX India, dat als eerste OLX entiteit het nieuwe Abillity® front-end kan gebruiken voor accounts receivable processen.

India is met ongeveer 1,3 miljard inwoners de belangrijkste groeimarkt voor OLX. De verwachting is dat de marktpenetratie van OLX India de komende jaren sterk zal toenemen. Dit zal leiden tot zeer grote aantallen transacties, die door FIQAS real-time in Abillity® zullen worden gefactureerd.

OLX India is de eerste OLX entiteit waarvoor het nieuwe front-end in Abillity® gebruikt wordt. Deze voor OLX ingerichte versie van de Abillity® user interface biedt specifieke functionaliteit voor de handmatige invoer van facturen voor producten die buiten de reguliere stroom vallen (zoals banners), de facturatie van credits, het afletteren van betalingen en het opvragen van rapportages.

Bijzonder aan de implementatie voor OLX India zijn vooral de afwijkende en complexe financiële regels met betrekking tot de btw-afdracht (‘GST on advance receipt’). De flexibele Abillity® software kan, met een beperkt aantal aanpassingen, ook aan deze uitdagingen voldoen.

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

FIQAS Friends & Family Day 2023

Op zaterdag 2 september was het weer tijd voor een gekoesterde FIQAS-traditie: de tweejaarlijkse Friends & Family Day. Het werd een drukbezochte editie met ruim 350 gasten. Collega’s met hun (soms gegroeide) gezin, ouders, opa’s en oma’s, vrienden, oud-collega’s, het was een warm weerzien. Ook letterlijk, want we troffen het met stralend mooi weer!

Vergroot het betaalgemak van je klanten met een betaalpagina

Een optimale klantervaring draagt bij aan een lage DSO. Het gebruik van betaalpagina’s kan hier een grote rol in spelen en veel werk uit handen nemen.

PostNL Transport tarifeert al haar diensten en producten met het Abillity®-platform

PostNL kan, aan de hand van generieke beschrijvingen, eenvoudig facturen opstellen ondanks dat de onderliggende producten en diensten afwijkend zijn.