FIQAS voor derde jaar op rij in Main Software 50

08 november 2018 FIQAS

FIQAS Software bekleedt ook in 2018 weer een mooie positie in de Main Software 50. Dit is de ranglijst met de vijftig meest succesvolle zelfstandige, niet beursgenoteerde Nederlandse softwarebedrijven. De Main Software 50 editie 2018 is gebaseerd op de cijfers over 2017, een jaar waarin FIQAS opnieuw een sterke groei in omzet en resultaat realiseerde.

Main Capital Partners

De Main Software 50 lijst, waarvan de nieuwste versie werd bekend gemaakt op 1 november, is een initiatief van Main Capital Partners, een private-equity investeerder gespecialiseerd in de softwaresector.

Steady, maar gezond doorgroeien

De lijst meet sterk op relatieve omzetgroei. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat bedrijven meerdere jaren achtereen een notering halen. Sterker nog, bijna 60% van de namen in de huidige lijst stond vorig jaar niet op de lijst. FIQAS staat nu zelfs voor het derde achtereenvolgende jaar in de Main Software 50. Dit geldt voor slechts acht andere softwareondernemingen in de lijst. Dit is het directe gevolg van de koers die FIQAS vaart: steady, maar gezond doorgroeien op basis van een hoge mate van recurring omzet. Hierbij presteert FIQAS toch al ruim boven het hoge gemiddelde in de lijst (56%). Minder zwaar weegt de winstgevendheid. Dat is jammer, omdat FIQAS juist in het afgelopen jaar het bedrijfsresultaat met 22% zag groeien. Dit alles roept de vraag op of het FIQAS volgend jaar gaat lukken een vierde notering op rij te bewerkstelligen.

Investeren in kwaliteit

Algemeen Directeur Rob Geleijn hierover: “Het is interessant om ons bedrijf op bepaalde financiële kengetallen te laten vergelijken met andere onafhankelijke softwareondernemingen. Hoewel we erg trots zijn dat we weer in de top 50 staan, is het halen van een notering geen doel op zichzelf. Aspecten zoals bijvoorbeeld investeren in kwaliteit, een goede werkgever zijn en het uitstralen van maatschappelijke betrokkenheid worden niet meegewogen. Zij zijn natuurlijk ook lastiger te kwantificeren, maar leiden in onze overtuiging op langere termijn wel tot resultaat.”

CFO Annemiek Benner vult aan: “Het gaat goed met softwarebedrijven in Nederland, dus een notering behalen is elk jaar weer een prestatie op zich. Toch verwachten we in 2018 nog betere resultaten te boeken dan in 2017. Zowel met betrekking tot omzetgroei als de groei van ons bedrijfsresultaat. We zijn dus benieuwd of dat weer bovengemiddeld blijkt te zijn en of we ook volgend jaar weer in de lijst komen. Hoe dan ook is het mooi dat we succesvol weten te blijven in een zo dynamische branche als de ICT. Er staan dit jaar slechts vier ondernemingen in de lijst die voor 1990 zijn opgericht en FIQAS is er daar één van. Dan doen we structureel dus iets goed.”

Lees hier het nieuwsbericht over onze eerste notering

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

Geavanceerde order to cash-oplossing draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Onlangs is het geavanceerde PreventieZorgPortaal (PZP) gelanceerd. Hiermee heeft Volandis – met behulp van het Abillity®-platform van FIQAS – het complexe order to cash-proces rondom de duurzame inzet van medewerkers in de bouw- en infrasector efficiënt geautomatiseerd.

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.

Nieuw SEPA-bestandsformaat ‘SEPA XML’ nu al beschikbaar in Abillity®

Vanaf 23 november 2025 ben je verplicht om adresgegevens gestructureerd toe te voegen aan verzamelbetalingen en incassobatches. Hiervoor is een nieuw bestandsformaat (SEPA XML versie 2019) beschikbaar gesteld. Ons Abillity®-platform ondersteunt dit nieuwe bestandsformaat nu al.