Reconciliëren? Dat kun je leren!

29 september 2022 Factureren Incasseren

Wanneer een klant zijn openstaande factuur netjes in één keer betaalt door middel van een SEPA incasso of een iDEAL betaling, dan is het een koud kunstje om deze geautomatiseerd te matchen met de openstaande factuur. Maar hoe gaat dit in z’n werk wanneer de klant handmatig een betaling doet en hierbij bijvoorbeeld niet het volledige bedrag overmaakt, een ander rekeningnummer gebruikt of vergeet het factuurnummer te vermelden?

Slimme matching

In de praktijk blijkt dat veel bedrijven met grote factuurvolumes meerdere FTE’s nodig hebben om dat soort betalingen te kunnen verwerken. Daarnaast gaat een aanzienlijk deel van de binnenkomende vragen over openstaande facturen. In een tijd waarin het vinden van voldoende bekwaam personeel een opgave op zich is, wil je dit proces zo optimaal mogelijk inrichten, handmatige acties tot een minimum beperken en onnodige vragen van klanten voorkomen.

Door het reconciliatieproces in de order to cash-keten slim in te richten, kun je vaak een veel groter deel van de binnenkomende betalingen automatisch afletteren dan nu het geval is. Slimme matching op basis van eerder gebruikte rekeningnummers, delen van het factuurnummer of klantnummer kan bijvoorbeeld uitkomst bieden.

Ons Abillity®-platform

FIQAS ondersteunt sinds 1989 organisaties bij hun facturatieproces en is gespecialiseerd in het uitvoeren van complexe en omvangrijke betaalprocessen. Wij verwerken hierbij grote hoeveelheden transactiedata en kunnen als geen ander de hoeveelheid betalingen die handmatig moet worden verwerkt, reduceren tot een minimum.

Met het gebruik van ons Abillity®-platform hebben wij in de afgelopen jaren bewezen dat wij o.a. energieleveranciers, telecombedrijven, e-commerce partijen en logistieke dienstverleners kunnen helpen hun debiteurenbeheer aanzienlijk te verbeteren. Optioneel is de mogelijkheid om gebruik te maken van onze ervaren Billing Managers, die jou kunnen helpen deze processen verder te stroomlijnen en de druk op jouw eigen financiële afdeling te verlagen.

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

FIQAS Friends & Family Day 2023

Op zaterdag 2 september was het weer tijd voor een gekoesterde FIQAS-traditie: de tweejaarlijkse Friends & Family Day. Het werd een drukbezochte editie met ruim 350 gasten. Collega’s met hun (soms gegroeide) gezin, ouders, opa’s en oma’s, vrienden, oud-collega’s, het was een warm weerzien. Ook letterlijk, want we troffen het met stralend mooi weer!

Vergroot het betaalgemak van je klanten met een betaalpagina

Een optimale klantervaring draagt bij aan een lage DSO. Het gebruik van betaalpagina’s kan hier een grote rol in spelen en veel werk uit handen nemen.

PostNL Transport tarifeert al haar diensten en producten met het Abillity®-platform

PostNL kan, aan de hand van generieke beschrijvingen, eenvoudig facturen opstellen ondanks dat de onderliggende producten en diensten afwijkend zijn.