Uitbetalen Tijdelijk Noodfonds Energie

08 mei 2023 Incasseren

Het Tijdelijk Noodfonds Energie biedt huishoudens financiële verlichting nu de energieprijzen heel hard zijn gestegen.

Overheidssteun voor kwetsbare huishoudens

De overheid heeft begin dit jaar het Tijdelijk Noodfonds Energie in het leven geroepen. Via dit noodfonds kregen kwetsbare huishoudens steun bij het betalen van de energierekening. Ruim 165.000 huishoudens hebben een aanvraag ingediend. Nadat de aanvraag was beoordeeld en goedgekeurd, ontvingen zij gemiddeld €150,- per maand aan steun.

Snel schakelen

De introductie van het Noodfonds betekende voor ons direct ‘werk aan de winkel’. Omdat het een tijdelijke regeling betrof en de overheid de regels én een duidelijke doorlooptijd had opgelegd, moesten we dus snel schakelen.

Suzan Duivenvoorden, Product Specialist bij FIQAS: “Gelukkig zijn onze lijnen met de klant kort. Dus op het moment dat duidelijk werd wat het Tijdelijk Noodfonds Energie inhield, hebben we een goedwerkend – tijdelijk –  proces opgesteld. Het was echt een samenwerking, waarbij we elkaar aanvulden qua kennis en ervaring en dat werkte perfect. Onze klant wist welke huishoudens in aanmerking kwamen voor het Noodfonds. Adviseren over hoe we proces het beste kunnen inrichten, de afhandeling van het toekennen van de bedragen aan de juiste facturen, maar ook de uitbetalingen realiseren, is de specialiteit van FIQAS.”

Een samenwerking die dus duidelijk zijn vruchten afwerpt, zeker in dit soort situaties. Want huishoudens hebben snel de (soms letterlijk broodnodige) uitbetaling of verrekening op openstaande facturen ontvangen.

Suzan Duivenvoorden – Product Specialist FIQAS:
Gelukkig zijn onze lijnen met de klant kort.  Dus op het moment dat duidelijk werd wat het Tijdelijk Noodfonds Energie inhield, hebben we een goedwerkend – tijdelijk –  proces opgesteld.

Over het Tijdelijk Noodfonds Energie

De energieprijzen zijn heel hard omhooggegaan, waardoor steeds meer mensen hun rekeningen of boodschappen niet meer kunnen betalen. Nadat de overheid eind vorig jaar alle kleinverbruikers tegemoet was gekomen met €190 energiecompensatie, bleek dit voor een flink aantal huishoudens in de wintermaanden niet genoeg. Daarom is er begin dit jaar een Tijdelijk Noodfonds Energie in het leven geroepen, speciaal voor kwetsbare huishoudens.

Meer weten?

Ben je benieuwd of ons platform geschikt is voor jouw organisatie? Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Willem Lemmers

Senior Consultant

+31 297 382323

FIQAS Friends & Family Day 2023

Op zaterdag 2 september was het weer tijd voor een gekoesterde FIQAS-traditie: de tweejaarlijkse Friends & Family Day. Het werd een drukbezochte editie met ruim 350 gasten. Collega’s met hun (soms gegroeide) gezin, ouders, opa’s en oma’s, vrienden, oud-collega’s, het was een warm weerzien. Ook letterlijk, want we troffen het met stralend mooi weer!

Vergroot het betaalgemak van je klanten met een betaalpagina

Een optimale klantervaring draagt bij aan een lage DSO. Het gebruik van betaalpagina’s kan hier een grote rol in spelen en veel werk uit handen nemen.

PostNL Transport tarifeert al haar diensten en producten met het Abillity®-platform

PostNL kan, aan de hand van generieke beschrijvingen, eenvoudig facturen opstellen ondanks dat de onderliggende producten en diensten afwijkend zijn.