Veilig processen uitbesteden met Abillity®: bevestigd volgens ISAE 3402 type II normen!

26 januari 2024 Security

Steeds vaker kiezen organisaties ervoor om processen die niet tot hun ‘core business’ behoren uit te besteden. Maar als je voor uitbesteden kiest, dan wil je wél de zekerheid hebben dat je processen goed en veilig worden uitgevoerd. Zeker wanneer het financiële processen betreft. De ISAE 3402 type II-verklaring biedt hiervoor uitkomst. Ons Abillity®-platform beschikt over deze verklaring en afgelopen jaar zijn – net als voorgaande jaren – opnieuw nul bevindingen geconstateerd!

Verzeker jezelf van een veilig proces

Hoe is de beveiliging geregeld? En wie heeft er toegang tot de informatie? Dat zijn logische vragen die je als organisatie kunt hebben wanneer je overweegt om processen uit te besteden. En toch zijn er steeds meer organisaties die kiezen voor een focus op hun kerntaken en andere processen (zoveel mogelijk) uitbesteden. Als vorm van efficiënt werken of simpelweg om kosten te besparen, maar linksom of rechtsom vervalt daarmee niet de noodzaak voor controle op deze uitbestede processen. Om je als organisatie te verzekeren van een goed en geborgd proces is er de ISAE 3402 type II-verklaring.

Ieder jaar vindt een uitgebreide audit plaats op ons Abillity®-platform. Deze audit omvat een assessment en beoordeling van alle modules van Abillity®. Dit betekent dat ons platform en alle aanpalende processen getoetst worden op betrouwbaarheid en veiligheid voor zowel de modules transformeren, tariferen, factureren als incasseren (oftewel: debiteurenbeheer).

Wederom geen bevindingen geconstateerd

Stella Calvetti, Total Quality Manager bij FIQAS: “Inmiddels is dit het zesde jaar dat we ons platform laten beoordelen. En het wordt bijna saai om te zegen dat er wederom geen bevindingen zijn geconstateerd! De auditors hebben ons dan ook weer met veel plezier de ISAE 3402 type II-verklaring ‘overhandigd’. Natuurlijk zijn wij hier met elkaar trots op, vooral voor onze klanten. Want hoe fijn is het om je proces uit te besteden aan een partij die jaar na jaar met vlag en wimpel slaagt?!”

Meer weten?

Wil je meer weten over Abillity® en de diensten die FIQAS levert? Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek!

Stella Calvetti

Total Quality Management

+31 297 382323

Geavanceerde order to cash-oplossing draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Onlangs is het geavanceerde PreventieZorgPortaal (PZP) gelanceerd. Hiermee heeft Volandis – met behulp van het Abillity®-platform van FIQAS – het complexe order to cash-proces rondom de duurzame inzet van medewerkers in de bouw- en infrasector efficiënt geautomatiseerd.

Nieuwe EU-richtlijn voor afvalstoffenheffing feilloos verwerkt in Abillity®

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd met als doel om zeevervuiling door scheepsafval te verminderen. Met de tariferingsmodule van Abillity® kan Port of Rotterdam deze wijziging moeiteloos verwerken.

Nieuw SEPA-bestandsformaat ‘SEPA XML’ nu al beschikbaar in Abillity®

Vanaf 23 november 2025 ben je verplicht om adresgegevens gestructureerd toe te voegen aan verzamelbetalingen en incassobatches. Hiervoor is een nieuw bestandsformaat (SEPA XML versie 2019) beschikbaar gesteld. Ons Abillity®-platform ondersteunt dit nieuwe bestandsformaat nu al.