Tarifering

Het Abillity® platform dat FIQAS gebruikt voor de Managed Services ondersteunt elk tariferingsproces, vanuit het principe ‘als wij het kunnen meten, dan kunnen wij het tariferen‘. Het systeem is volledig flexibel, want het principe van tarifering met FIQAS is simpel: elk soort berekening, hoe complex ook, kan worden uitgevoerd. Het resultaat van het tariferingsproces zijn de factuurregels die in het facturatieproces worden gebruikt.

FIQAS Tarifering

Meer weten over onze tariferingsoplossingen?

Heeft u complexe tariferingsprocessen of grote datavolumes? Laat u overtuigen door onze aanpak en software, en vraag nu een offerte aan.

Waarom FIQAS ?

  • Geïntegreerd, foutloos en onderhoudbaar systeem
  • Ondersteunt de meest ingewikkelde tarief- en kortingsstructuren
  • Uitgebreide mediation: complexe bewerkingen en conversies vooraf

Verbruiksgegevens tariferen

Om te beginnen worden de verbruiksgegevens ingelezen in het systeem, eventueel na een mediation proces. Via instelbare regels worden de gegevens gekoppeld aan een klant, waarna een referentie naar een prijsplan beschikbaar is. De verbruiksgegevens worden op basis van het betreffende prijsplan van een tarief voorzien. Voorafgaand aan de facturatie worden de verbruiksgegevens gegroepeerd tot factuurregels.

Abonnementen & producten

Elk soort door de klant afgenomen product of dienst kan van een prijs worden voorzien: eenmalige producten en diensten en herhalende producten en diensten. De intervallen waarmee getarifeerd wordt zijn vrij configureerbaar.

Mediation: verwerken van data uit verschillende bronnen

In het mediation proces worden complexe bewerkingen en conversies uitgevoerd. Ruwe verbruiksgegevens uit verschillende bronnen worden voorbewerkt en gecombineerd tot verbruiksrecords die gebruikt kunnen worden voor tarifering.

De gegevens/transacties worden in het importproces eerst geconverteerd naar de generieke Abillity® structuur, waarna ze in het tariferingsproces worden verwerkt tot een factuurregel. In dit proces kunnen ook kant-en-klare factuurregels afkomstig uit externe systemen en sub-administraties worden ingelezen. Indien nodig, kunnen de importprocedures, net als de tariferings- en facturatieprocessen, worden teruggedraaid.

Kortingen & commissies

Elk soort commissie- en kortingsstructuur kan worden ingericht. De berekening hiervan vindt plaats op diverse manieren. Voorbeelden van berekeningstypes zijn ‘regular’, ‘volume based’ en ‘user-definable’, waarbij ook combinaties mogelijk zijn. Berekeningen kunnen verder gebaseerd zijn op percentages of op vaste bedragen.

Meld u aan voor de FIQAS nieuwsbrief

Ontvang maximaal 1x per maand onze nieuwsbrief met interessante blogs, trends en ontwikkelingen vanuit de branche. Uw e-mailadres wordt nooit voor andere doeleinden gebruikt!

Dank voor uw aanmelding, uw inschrijving is geslaagd.