Facturatie

Voor de facturatie gebruikt FIQAS het Abillity® software platform. Abillity® ondersteunt elk type facturatie. Facturen worden opgesteld volgens uw specifieke wensen. Ze hebben een opmaak in uw huisstijl, en voldoen altijd aan de nationale en Europese wettelijke voorschriften.

FIQAS Facturatie

Meer weten over onze facturatieoplossingen?

Heeft u complexe facturatieprocessen of grote aantallen facturen? Laat u overtuigen door onze aanpak en software, en vraag direct een offerte aan.

Waarom FIQAS ?

  • Zeer lage kosten per factuur
  • FIQAS kan u het gehele proces uit handen nemen
  • Volledig integreerbaar in uw complexe systeemlandschap
  • Razendsnelle verwerking en onbeperkt schaalbaar

Facturatie van factuurregel tot factuur

In het facturatieproces worden factuurregels verwerkt tot facturen. Op basis van niet-gefactureerd verbruik, producten en abonnementen aggregeert de Abillity® facturatiemodule het verbruik in de gewenste groepen (call types of usage types) en bepaalt welke producten en (delen van) abonnementen in aanmerking komen voor facturatie. Facturatie betreft debet en credit facturatie, en ook combinaties ervan. In het facturatieproces wordt ook de juiste btw-regeling toegepast.

Tijdens een facturatierun ontvangt u een factuurrapport, waarmee het factureringsproces als geheel gecontroleerd kan worden. Daarnaast ontvangt u ook voorbeeldfacturen ter verificatie. Zodra u de facturatierun heeft goedgekeurd, worden de facturen gegenereerd en gedistribueerd. Alle onderliggende data (verbruik, producten en abonnementen) zijn dan bevroren, en kunnen niet meer worden gewijzigd of meegenomen in andere facturatieprocessen. Het resultaat: een correcte en controleerbare factuur.

Als er tijdens dit proces een fout wordt gedetecteerd, zoals verkeerde tarieven op klantniveau, kunnen de facturatie en eventueel de tarifering worden teruggedraaid en – na herstel van de fouten – opnieuw uitgevoerd.

Factuuropmaak & -distributie

De factuurgegevens worden gepresenteerd in een factuur lay-out die voldoet aan uw wensen en aan de eisen van de nationale en Europese wetgever, in combinatie met datarapporten en een export.

Facturen worden afgedrukt op papier (‘hardcopy’), of aangeboden in PDF of HTML (‘softcopy’), als e-factuur (UBL 2.0) of in diverse formaten voor een printing house (CSV, XML, etc.). De distributie van facturen vindt plaats in een geautomatiseerd proces, per post, e-mail, SFTP of API calls.

Alle facturabele entiteiten kunnen worden verrijkt met een grootboekcode. Per grootboek kan de omzet worden vastgesteld en worden geëxporteerd naar een financieel systeem.

Facturen en het onderliggende gebruik kunnen aan uw klanten beschikbaar worden gesteld door middel van het online portal Abillity®.Web.

Meld u aan voor de FIQAS nieuwsbrief

Ontvang maximaal 1x per maand onze nieuwsbrief met interessante blogs, trends en ontwikkelingen vanuit de branche. Uw e-mailadres wordt nooit voor andere doeleinden gebruikt!

Dank voor uw aanmelding, uw inschrijving is geslaagd.