FIQAS Software staat ook in 2017 weer in de Main Software 50 en is daarmee één van de meest succesvolle onafhankelijke Nederlandse softwareondernemingen. De goede score van FIQAS in de Main Software 50 editie 2017 is gebaseerd op de cijfers over 2016, waarin het bedrijfsresultaat van FIQAS met bijna 10% groeide. Deze groei is met name te danken aan de recurring omzet. Over 2017 verwacht FIQAS opnieuw een gezonde groei, zowel in omzet als resultaat.

Main Software 50 2017Vorige week werd de Main Software 50 bekend gemaakt, een rangschikking van onafhankelijke, niet beursgenoteerde Nederlandse softwarebedrijven door Main Capital Partners, een investeringsmaatschappij gespecialiseerd in de softwaresector. Deze ranglijst, die elk jaar verschijnt op basis van de cijfers van het jaar ervoor, heeft als doel de Nederlandse softwaresector beter zichtbaar te maken bij het grotere publiek. De rangschikking is gebaseerd op criteria als omzet (grootte en groei), kwaliteit van de omzet (recurring vs one-off), mate van internationalisatie en partnerstrategie.

Deze editie van de Main Software 50 laat zien dat Nederlandse softwarebedrijven ook in 2016 fors groeiden in omvang (met een groei in volume van 5%), internationalisatie, winstgevendheid en werkgelegenheid. Hiermee is de Nederlandse softwaresector een drijvende, innovatieve kracht achter de groei van de Nederlandse economie. FIQAS scoort vooral bovengemiddeld goed op de kwaliteit van de omzet. In 2016 haalde FIQAS een recurring revenue aandeel dat ruim boven het toch al hoge sectorgemiddelde lag.

FIQAS is inmiddels een bekende partij in de Main Software 50. Ook in 2013 en 2016 stond FIQAS al op de lijst, op basis van de prestaties in 2012 en 2015. Dat FIQAS voor het tweede opeenvolgende jaar op de lijst staat is zeker niet vanzelfsprekend, want 20 van de 50 software bedrijven die vorig jaar in de top 50 stonden ontbraken nu. Daarnaast was er dit jaar sprake van een record aantal inschrijvingen. “Voor deelnemers ligt de lat steeds hoger om in de ranglijst terecht te komen”, stelt Main Capital Partners vast, en dat geeft de notering van FIQAS extra betekenis.

Meer informatie? Erik Henselmans / 06 – 13135273 of erik.henselmans@fiqas.nl.

Tagged: FIQAS