FIQAS en Kliksafe

Canal Digitaal biedt al meer dan 15 jaar het grootste en meest diverse aanbod aan radio- en tv-zenders van Nederland aan via de satelliet. Honderdduizenden Nederlanders genieten dagelijks van meer dan 170 radiozenders en 300 digitale tv-zenders via Canal Digitaal. Daarmee is Canal Digitaal de derde aanbieder van televisie in Nederland. Sinds 2017 kunnen deze zenders ook via internet worden bekeken en beluisterd. Canal Digitaal biedt daarnaast internet en bellen via VoIP. Canal Digitaal is net als Online.nl onderdeel van M7 Group SA.

FIQAS verzorgt voor Canal Digitaal in een managed service de tarifering van het telefoonverbruik. In het tariferingsproces worden verbruikstransacties op basis van complexe rekenregels voorzien van een prijs. Hiervoor gebruikt FIQAS het off-the-shelf Abillity® platform, dat is geconfigureerd voor de specifieke processen van Canal Digitaal.

Het door FIQAS voor Canal Digitaal verzorgde proces is tamelijk rechttoe-rechtaan: één keer per maand worden alle bestanden met ruwe CDR’s, afkomstig van de KPN switch, door FIQAS opgehaald vanaf een sFTP locatie. Deze bestanden worden geconverteerd naar één bestand, dat in Abillity® wordt ingelezen. Daarnaast wordt er een provisioning bestand geüpload, met klantdata, aansluitingsgegevens en abonnementsdata. In het rating proces in Abillity® wordt vervolgens voor elke CDR een prijs berekend op basis van verschillende prijsplannen en COIN-gegevens.

De getarifeerde CDR’s worden, voorzien van de juiste klantreferenties, maandelijks naar Canal Digitaal geëxporteerd, dat met het eigen systeem de facturatie verzorgt.

Net als Canal Digitaal succesvol tariferen?

Is uw propositie enigszins vergelijkbaar met die van Canal Digitaal? Heeft u grote aantallen verbruikstransacties die in een efficiënt en foutloos proces van een prijs moeten worden voorzien? Laat u overtuigen door onze aanpak en software, en vraag nu een offerte aan.

Waarom kiest Canal Digitaal voor FIQAS ?

  • Coherent tariferingsproces voor diverse abonnementsvormen en verbruiksstromen, in een oplossing zonder maatwerk
  • Generieke financiële oplossing, geïntegreerd in het Canal Digitaal systeemlandschap
  • 100% betrouwbare partner, die Canal Digitaal in staat stelt haar klanten correct en transparant te factureren

FIQAS en Canal Digitaal

  • Canal Digitaal biedt een groot en divers aanbod aan TV- en radiozenders via de satelliet en via internet. Canal Digitaal biedt daarnaast internet en bellen via VoIP.
  • FIQAS verzorgt in een managed service en met het eigen facturatieplatform Abillity® de tarifering van het telefoonverbruik van Canal Digitaal.