FIQAS en Joulz

FIQAS en Joulz

Energieregisseur Joulz biedt als gecertificeerd meetverantwoordelijke (zakelijke) klanten inzicht en de mogelijkheid hun energiehuishouding te verduurzamen. FIQAS heeft voor de meetdiensten van Joulz het facturatie- en incassoproces ingericht in het beproefde facturatieplatform Abillity® en voert deze processen als een managed service uit.

Binnen de complexe Nederlandse energiemarkt vervult Joulz als toonaangevende speler op het gebied van infrastructuren en energiemanagement de regisseursrol voor alle energievraagstukken. Zo is Joulz dé expert in ontwerp, aanleg en beheer van complexe midden- en hoogspanningsinstallaties. Daarnaast is Joulz gecertificeerd meetverantwoordelijke en biedt Joulz zakelijke klanten effectieve oplossingen op het gebied van energiemanagement.

Het bedrijfsonderdeel Infradiensten en Meetdiensten ontwikkelt, ontwerpt, financiert, bouwt, onderhoudt en beheert energie-infrastructuur, zoals middenspanning, stoom en biogas. Met jarenlange ervaring als gecertificeerd meetverantwoordelijke biedt Joulz haar (zakelijke) klanten inzicht en de mogelijkheid hun energiehuishouding te verduurzamen.

Voor de facturatie en incasso met betrekking tot de meetdiensten gebruikt Joulz het facturatieplatform Abillity® van FIQAS, dat door FIQAS in een Managed Service wordt aangeboden. Nadat Joulz in Abillity® de klant- en ordergegevens heeft ingevoerd, zorgt FIQAS in een maandelijks proces voor de facturatie en de factuurdistributie.

In het proces worden de abonnementen en de aankoop- en installatiegerelateerde eenmalige kosten in rekening gebracht. Ook verzorgt FIQAS de incasso en betalingsverwerking van facturen.

Een typisch element in de Abillity® implementatie voor Joulz is de aanmaak van correctiefacturen in een aparte billing cycle. Dit is bijvoorbeeld nodig als er bij een klant wijzigingen zijn geweest in de NAW-gegevens of het BTW nummer, of als er factuurregels moeten worden aangepast. Het correctieproces wordt op aangeven van Joulz geïnitieerd en verder automatisch afgewerkt. Het systeem zorgt ervoor dat er een creditfactuur met de oude gegevens wordt gestuurd en een nieuwe debetfactuur met de nieuwe gegevens. Tevens kunnen binnen Abillity® overbetalingen worden gemarkeerd voor terugbetaling. Op basis van deze markering wordt er automatisch een excasso uitgevoerd.

Aan het eind van het proces levert het Abillity® systeem diverse rapportages, die op maat zijn ingericht voor Joulz: journaalposten, omzetrapportages (‘salesbook’) en exports voor het financiële systeem van Joulz.

 

 

Net als Joulz succesvol factureren?

Is uw dienstverlening te vergelijken met die van Joulz? Heeft u complexe facturatieprocessen of grote aantallen facturen die u wilt uitbesteden? Laat u overtuigen door onze aanpak en software, en vraag nu een offerte aan.

Waarom kiest Joulz voor FIQAS ?

  • Geautomatiseerde financiële oplossing, geïntegreerd in het systeemlandschap van Joulz
  • Facturatie en incasso in één uniforme en efficiënt te beheren billing straat
  • Outsourcing betekent bewezen process efficiency en controle op afstand over cruciale financiële processen