FIQAS en Kliksafe

FIQAS en Online.nl

Online.nl een betrouwbare, betaalbare en innovatieve aanbieder van internet, bellen en televisie. FIQAS verzorgt in een managed service de tarifering van het telefoonverbruik van Online.nl, en gebruikt daarvoor het eigen facturatieplatform Abillity®.

Online.nl is een betrouwbare, betaalbare en innovatieve aanbieder van internet, bellen en televisie. Een aanbieder die interactieve televisie op alle devices mogelijk maakt en die vindt dat snel internet en belgemak voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Daarom biedt Online de keuze uit flexibel meegroeiende abonnementen, die aansluiten op iedere gezinssituatie. Kortom, “meer plezier voor minder geld“. Online.nl startte in 1993 onder de naam Euronet en is, net als Canal Digitaal, onderdeel van M7 Group SA.

FIQAS verzorgt voor Online in een managed service de tarifering van het telefoonverbruik. Hiervoor gebruikt FIQAS het off-the-shelf Abillity® platform, dat is geconfigureerd voor de specifieke processen van Online.

Het tariferingsproces is voor Online.nl, en telecom providers in het algemeen, een cruciaal onderdeel in het order-to-cash proces. In het tariferingsproces worden verbruikstransacties, meestal in zeer grote aantallen, op basis van complexe rekenregels voorzien van een prijs.

Het door FIQAS voor Online.nl verzorgde proces kent een aantal stappen. Klanten, aansluitingen en priceplans van Online worden door middel van een API in Abillity® opgevoerd, gewijzigd en beëindigd. Voor het telefoonverkeer maakt Online gebruik van een Teleo switch. De call gegevens, ruwe CDR’s, die door de switch worden gegenereerd haalt FIQAS in een geautomatiseerd proces op van een beveiligde FTP. Voor elke CDR wordt vervolgens in het rating proces een prijs berekend op basis van verschillende prijsplannen, bundels met add-ons (zoals Bellen Onbeperkt Nederland, Bellen Wereld, Bellen Europa) en COIN-gegevens.

De getarifeerde CDR’s worden, voorzien van de juiste klantreferenties, maandelijks naar Online geëxporteerd, dat met het eigen systeem de facturatie verzorgt. In verband met fraudepreventie ontvangt Online dagelijks een rapportage over afwijkend verbruik.

Net als Online.nl succesvol tariferen?

Is uw propositie enigszins vergelijkbaar met die van Online.nl? Heeft u grote aantallen verbruikstransacties die in een efficiënt en foutloos proces van een prijs moeten worden voorzien? Laat u overtuigen door onze aanpak en software, en vraag nu een offerte aan.

Waarom kiest Online.nl voor FIQAS ?

  • Oplossing biedt één coherent tariferingsproces voor diverse verbruiksstromen, zonder maatwerk
  • Generieke financiële oplossing, geïntegreerd in Online’s order-to-cash proces
  • 100% betrouwbare partner, die Online in staat stelt haar klanten correct en transparant te factureren