FIQAS en eBay Classifieds Group

eBay Classifieds Group, de nummer één van de wereld in online rubrieksadvertenties, helpt mensen te vinden wat ze zoeken in hun lokale omgeving. eBay maakt het verschil door een wereld te scheppen waarin mensen meer delen en minder verspillen. eBay heeft elf merken die samen de wereld omvatten.

In FIQAS heeft eBay een flexibele en meedenkende partner gevonden die in een outsourced model de ‘centralized billing and first phase collection’ verzorgt voor diverse labels, product types en revenue streams in verschillende landen.

FIQAS zorgt in deze managed service voor de wekelijkse, maandelijkse en ad-hoc facturatie, bewaakt en verwerkt de betalingen, verzorgt de reconciliatie met sub-ledger en voert de complete debiteurenadministratie uit, inclusief het aanmaningsproces.

Advies en bewaking van het dunning proces ten behoeve van de structurele verlaging van DSO zijn ook onderdeel van de service van FIQAS. Ook levert FIQAS complete financiële rapportages als basis voor het SAP systeem van eBay.

FIQAS biedt deze managed service voor eBay CG’s merken Marktplaats (Nederland), Kijiji (Canada, Italië), Gumtree (Australië, Zuidafrika, Polen), AlaMaula (Argentinië), eBay Kleinanzeigen (Duitsland, Oostenrijk) en 2dehands.be/2ememain.be (België).

De dienstverlening van FIQAS aan eBay Classifieds Group wordt jaarlijks gecertificeerd voor ISAE 3402. Met deze certificering laat FIQAS zien dat er niet alleen een goed beheersplan is opgesteld voor de processen die voor eBay worden uitgevoerd (ISAE 3402 rapportage type 1), maar ook dat FIQAS de uitvoering van de uitbestede bedrijfsprocessen volledig onder controle heeft (ISAE 3402 rapportage type 2). FIQAS ondergaat daarnaast twee maal per jaar een SOX audit.

De FIQAS oplossing is gerealiseerd in Abillity®, in één centraal aangestuurde set-up als blauwdruk voor alle (internationale) factuurstromen. De set-up biedt een integrale end-to-end oplossing voor de gehele ‘collection to collection’ flow met maximale web-based inzage in de actuele status van facturen. Met de services van FIQAS realiseert eBay een structurele DSO-reductie.

De opzet van de implementatie en dienstverlening voor alle eBay Classifieds merken is wereldwijd gebaseerd op dezelfde blauwdruk en dus in principe gelijk. Tegelijkertijd moeten ze ook voldoen aan de specifieke eisen en regelgeving die gelden in de verschillende landen. Hieronder een aantal voorbeelden.

Marktplaats

Netherland’s #1 Classifieds Site

Marktplaats is de populairste website op het gebied van rubrieksadvertenties in Nederland met een nog altijd groeiend klantenbestand van particulieren en kleine en grote bedrijven. Elke dag bezoeken ruim 2.1 miljoen mensen Marktplaats. Samen kopen en verkopen zij een zeer divers aanbod aan nieuwe en gebruikte producten en diensten. Marktplaats was het eerste merk dat FIQAS voor eBay Classifieds Group implementeerde.

Bij Marktplaats wordt onder andere gewerkt met vooraf door de eindklant gekochte tegoeden. De factuur die de klant bij een transactie ontvangt geeft de verrekening van de transactie met het tegoed weer en brengt een eventuele overschrijding van het tegoed meteen in rekening. Het resttegoed of een nieuw aangeschaft tegoed wordt op een volgende factuur verrekend met nieuwe transacties. Het aantal betaalmomenten blijft door deze opzet beperkt.

Kijiji

Leading classifieds sites in Canada and Italy

Kijiji is een online dorp, waarin mensen met hun buren zijn verbonden, en waar zij een gratis, makkelijke en leuke manier vinden om woonruimte, banen en diensten te kopen en verkopen op lokaal niveau. Met een makkelijk te gebruiken formaat en een grote verscheidenheid aan lokale advertenties is Kijiji een unieke gemeenschap waar iedereen zich inzet om meer te delen en minder te verspillen.

De complexiteit waarin de FIQAS-oplossing voor Kijiji voorziet is de regelgeving in Canada met betrekking tot de meerlagige btw. Afhankelijk van de provincie worden hier één of meer soorten verkoopbelastingen geheven door de provincie of de federale overheid (PST, QST, GST, HST). Kijiji klanten ontvangen dankzij FIQAS facturen die ook op het gebied van btw volledig aan de wettelijke eisen voldoen.

ebay

Local Classifieds in Germany

eBay Kleinanzeigen is een ideaal format voor gebruikers in Duitsland en Oostenrijk die op zoek zijn naar een eenvoudig, lokaal online platform voor rubrieksadvertenties. Klanten hoeven zich niet te registreren en kunnen in minder dan twee minuten een advertentie plaatsen. Met elke maand meer dan 17 miljoen bezoekers is eBay Kleinanzeigen een van de best bezochte websites in Duitsland. Meer dan twee derde van de bezoeken komt vanaf een mobiel apparaat.

Gebruikers van eBay Kleinanzeigen worden gefactureerd op basis van online digital invoicing (ODI). FIQAS verwerkt voor eBay Kleinanzeigen elke maand meer dan 150.000 facturen.

Gumtree

U.K., Australia, Singapore and South Africa’s #1 Classifieds Site

Het merk Gumtree is de toonaangevende advertentiesite in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Zuid-Afrika en Singapore. Gumtree is ook actief in Ierland en Polen en dus een echt wereldwijd succesverhaal. Gumtree brengt elke dag miljoenen kopers en verkopers samen om duizenden succesverhalen te creëren. In het Verenigd Koninkrijk verwelkomt Gumtree elke maand bijna één op 5 online volwassenen, en is het een van de 35 populairste websites. 

Voor Gumtree verwerkt FIQAS elk jaar honderdduizenden facturen en betalingen.

Alamaula

A Fast Growing Local Classifieds Site in Argentina

alaMaula is in 2009 opgericht als een lokale gratis online classifieds site in Argentinië die mensen in hun gemeenschap samenbrengt om goederen, diensten, auto’s en nog veel meer uit te wisselen.

Facturering voor alaMaula bestaat volledig uit e-facturatie. Met het oog op fraudepreventie moet elke factuur worden goedgekeurd door de Argentijnse belastingdienst (AFIP) voordat deze aan de eindklant kan worden gestuurd. FIQAS maakt dit mogelijk.

2ehandsbe

Belgium’s #1 Classifieds Sites


Met meer dan 6,4 miljoen maandelijkse unieke bezoekers en meer dan 4 miljoen aanbiedingen is 2dehands.be en 2ememain.be de Belgische marktleider in online advertenties.
Alles wat je je kunt voorstellen is te koop op de grootste en meest populaire online marktplaats van België.

Gebruikers van 2dehands.be en 2ememain.be ontvangen via FIQAS hun facturen vanzelfsprekend in de taal van hun keuze: Nederlands of Frans. 

Net als eBay Classifieds Group succesvol wereldwijd factureren en incasseren?

Is uw dienstverlening enigszins vergelijkbaar met die van eBay Classifieds Group? Heeft u facturatie- en incassoprocessen of grote aantallen facturen, voor labels in verschillende landen? Laat u overtuigen door onze aanpak en software, en vraag nu een offerte aan.

Waarom kiest eBay Classifieds Group voor FIQAS ?

  • Geïntegreerde facturatie en incasso, waarbij alle producten en diensten vanuit 1 applicatie gefactureerd/ geïncasseerd worden.
  • Naadloze integratie van de billing en collection oplossing in de bestaande eBay Classifieds Group set-up en processen.
  • Processen voor nieuwe merken en landen kunnen eenvoudig worden ingericht volgens dezelfde blauwdruk.
  • Kwaliteit en continuïteit gegarandeerd door team van ervaren billing managers, tegen beperkte investering.

FIQAS en eBay Classifieds Group

  • eBay Classifieds Group is wereldwijd de grootste in online advertenties, met twaalf merken over de hele wereld.
  • FIQAS biedt een managed first phase collection service (factuurgeneratie en -distributie, verwerken van betalingen en debiteurenbeheer) voor eBay CG’s merken Marktplaats (Nederland), Kijiji (Canada / Italië), Gumtree (Australië / Zuidafrika / Polen), AlaMaula (Argentinië), eBay Kleinanzeigen (Duitsland / Oostenrijk) en 2dehands.be/2ememain.be (België).